Adana Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ile Seyhan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri Dikili-Çınarlı Mahallesi'nde M.N.E'ye ait eve operasyon düzenledi.

Evde yapılan aramada 1 adet seri numarası bulunmayan kaleşnikof marka piyade tüfeği, bu tüfeğe ait 1 adet şarjör, 25 adet fişek ve 1 adet silah üstü dürbün ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheli M.N.E, sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

-Tehdit iddiası-

Öte yandan ekipler Yüreğir ilçesi İncirlik Cumhuriyet Mahallesi'nde oturan S.M. ve S.G'nin arazi anlaşmazlığı nedeniyle silahla birbirlerini tehdit ettikleri ihbarı üzerine şahısların evlerinde arama yaptı.

S.M'nin evinde yapılan aramalarda silahlı tehdit olayında kullanıldığı değerlendirilen 1 adet ruhsatlı tabanca, bu tabancaya ait 2 adet şarjör, 200 adet fişek, 1 adet ruhsatlı av tüfeği ve 190 adet av tüfeği fişeği, diğer şüphelinin evinde yapılan aramalarda ise 2 adet ruhsatlı, 2 adet ruhsatsız olmak üzere toplam 4 adet av tüfeği, bu tüfeklere ait 16 adet av tüfeği fişeği ile 1 adet ruhsatsız tabanca ve bu tabancaya ait 88 adet fişek ele geçirildi.