Alınan bilgiye göre, Ahmet T. (25), telefon numarasına ulaştığı Yalova'da ikamet eden Z.Y'yi arayıp ''Ben komiserim. Peşinizde büyük bir çete var ve sizden yüklü miktarda para dolandırmayı düşünüyorlar. Şuan Ceyhan'dalar ve ekibimle birlikte takiplerindeyiz. Çete üyelerine yem olarak vermemiz için 41 bin lira gönderin. Adamları yakalayınca paranızı geri alacaksınız'' diyerek verdiği hesap numarasına para yatırmasını istedi.
     Paniğe kapılan Z.Y, Ahmet T'nin isteği üzerine Kocaeli'nin Karamürsel ilçesindeki bir bankadan 41 bin lira yatırdı.
     Ahmet T. birkaç saat sonra bankanın Ceyhan'daki şubesine giderek, parayı çekmek istedi. Ancak, Ahmet T'nin aceleci davranışlarından şüphelenen banka görevlisi durumu polise bildirdi.
     Bankaya gelen İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Ahmet T'yi gözaltına aldı. Z.Y'nin bilgisine başvurulmasıyla Ahmet T. suçunu itiraf etti.
     Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Ahmet T, ''dolandırıcılık'' suçundan çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
     Bankadaki 41 bin liranın Z.Y'ye teslim edildiği, Ahmet T'ye yardım ettiği belirlenen bir kişinin ise yakalanmasına çalışıldığı bildirildi.