Uluslararası İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Federasyonu (BPW) Adana Kulübü Başkanı Ayça Katlav, Mersin’in Tarsus ilçesinde Çağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü 1. sınıf öğrencisi Özgecan Aslan’ın(20) hunharca katledilmesini kınadı.

Her geçen gün kadına şiddetin arttığını, şiddetin önlenmesi için gerekli önlemlerin bir an önce alınmasının elzem olduğunu söyleyen BPW Adana Kulübü Başkanı Ayça Katlav, "Kadına şiddetin mazereti olamaz. Ömrünün baharında genç kızımızı hunharca katleden insanlık sıfatını kaybetmiş bu kişileri lanetliyorum. Özgecan kızımızla birlikte ailesinin de hayatını bitirdiler. Gözü dönmüş katillerin en ağır cezaya çarptırılmalarını istiyorum." diye konuştu.

"Önleyici tedbirlerin alınması için daha kaç kadın şiddete maruz kalacak? Kaç kadın tecavüze uğrayacak? Kaç kadın öldürülecek?" diye soran Katlav, şunları ekledi: "Kadınları sadece cinsel obje olarak gören eğitimsiz, karanlık zihniyetli insanların, kadınlara olan adaletsizliğin, toplumsal cinsel baskıların, kadınların aşağılanışlarının önüne ne zaman geçilecek? Şiddet, şiddet hep şiddet. Kadına şiddet, sağlık çalışanına şiddet, öğretmene şiddet. Yeter artık."