Adana Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi’nce 2014-2020 yılları arasında uygulanan Erasmus Hibe Programı bilgilendirme toplantısı yapıldı. Avrupa Birliği İl Daimi Temas Noktası Vali Yardımcısı Kadir Okatan başkanlığında gerçekleştirilen oturuma, il genelindeki kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Kadir Okatan, Erasmus Hibe Programı’nın eğitim, öğretim, gençlik çalışmalarına, sporda kaliteyi ve katılımı artırmak amacı ile farklı kurumlar ve sektörler arası işbirliğine imkân tanıdığına dikkat çekti. Okatan, “İlimizden Avrupa Birliği Hibe Programlarına kaliteli ve içerikli başvurular ve kurumlar arası işbirliğinin geliştirilmesi için, Valiliğimiz Avrupa birliği Ofisi olarak gereken tüm bilgi ve destek sağlanacaktır. Hibe programından en iyi şekilde yararlanmak, en önemli hedefimiz olacaktır.” dedi.

Toplantıda, Erasmus Programı’nın, Avrupa Birliği tarafından eğitim ve gençlik alanında 2007-2013 yılları arasında uygulanmış olan Hayat Boyu Öğrenme ve Gençlik Programlarının yerine uygulanacağı belirtildi. Desteklenen faaliyetlerin temel olarak, “Bireylerin Öğrenme Hareketliliği”, “Yenilik ve İyi Uygulamaların Değişimi için İşbirliği”, “Politika Reformuna Destek” adları altında üç ana başlıkta toplandığı, ayrıca özel eylem başlığı altında düzenlenen “Spor Desteklerini kapsadığı bildirildi.

Geniş katılımlı toplantı, Adana Valiliği Avrupa Birliği Koordinasyon merkezi görevlilerinin slayt gösterisi eşliğinde gerçekleştirdikleri ayrıntılı sunumla son buldu.