Arjantin Başkonsolosu Ernesto Pfirter ile Başkonsolos Yardımcısı Mercedes Parodi, karşılıklı ticaretin artırılmasını sağlamak amacıyla Adana Ticaret Odasını ziyaret etti. ATO yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette konuşan ATO Başkanı Atila Menevşe, "Arjantin ile Türkiye arasında başta ticaret, turizm, kültür, bilimsel işbirliği yatırımların karşılıklı korunması ve teşviki konularında imzalanan çok sayıda ikili anlaşmalar yürürlüktedir. Bu anlaşmaların sağladığı avantajları da kullanarak mevcut ticaret hacmini en üst seviyeye çıkarabiliriz." ifadelerini kullandı.

Arjantin Başkonsolosu Ernesto Pfirter de Adana ile Arjantin ekonomilerini anlatan sunumların yapıldığı ziyaret sırasında, "Ülkemizdeki tek Türk yatırımını gerçekleştiren Sabancı Grubu'nun memleketinde olmaktan onur duyuyorum" sözleriyle konuşmasına başladı. Bu ziyareti, Adana ekonomisini tanımak amacıyla gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkonsolos Ernesto Pfirter, "Arjantin ekonomisi, gerek Türkiye, gerekse Adana'nın ekonomisi ile büyük benzerlik gösteriyor. Doğal olarak dış ticarette partner olabilmemize imkan tanıyacak özellikler mevcut. İki ülke arasında daha önce imzalanan anlaşmalardan da yararlanarak mevcut ticaret potansiyelimizi katlayarak artırmamız mümkün. Hangi alanlarda ticaret yapabileceğimiz konusunda da, Arjantinli işadamları ile ATO üyelerini İstanbul'da düzenleyebileceğimiz ikili işbirliği görüşmelerinde bir araya getirebiliriz." şeklinde görüşlerini dile getirdi.

Ziyaretin son bölümünde ATO Başkanı Atila Menevşe, Arjantin Başkonsolosu Ernesto Pfirter'e Adana'nın tarihini ifade eden rölyef hediye etti.