Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürü Rahmi Pekar, Adanalılara en iyi hizmeti verebilmek için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.
Pekar, yaptığı açıklamada, gerek kanal içleri gerekse mazgalların özellikle de kış aylarında önem taşıdığını belirterek, "Ekiplerimiz halkımızın sorunsuz günler geçirmesi için ellerinden gelen çabayı gösteriyor. Vatandaşlarımızdan da duyarlı olmalarını ve kanal içlerine ve mazgallara çöp, kağıt ve bez parçalarını atmamalarını istiyoruz” dedi. Pekar, Adanalılara en iyi ve en kaliteli hizmeti verebilmek için gece gündüz çalıştıklarını ifade etti.
Hat yenileme ve altyapı çalışmaları
Bu arada, ASKİ, Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, ASKİ kanalizasyon ekipleri Kozan yolu üzerindeki hat yenileme çalışmalarına başladı. Yolu trafiğe kapatan ekipler önce kanalizasyon borusunun olduğu noktayı iş makineleriyle açarken bağlantı noktasındaki boruları da değiştiriyor.
ASKİ, hem şehir merkezinde hem de kırsalda çalışmalarına devam ederken, birçok yeni yapının yer aldığı Buruk mevkisinde de vatandaşlardan gelen istek ve talepler doğrultusunda çalışmalarına hız verdi. Özellikle Buruk bölgesinin sorunlarını tamamen ortadan kaldıracak olan Buruk Kollektörleri Projesinin ilk aşaması tamamlanırken, yine büyük emeklerle ve çalışmalar sonucunda imzalanan JICA kredisiyle ikinci etap çalışmaları da başladı.