Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, bir vatandaşın şikayeti üzerine, hemen harekete geçerek, zabıta ekibiyle birlikte denetime çıktı.
Bir vatandaş, Belediye Başkanı Soner Çetin’i cep telefonundan arayarak, Çukurova ilçesi Yurt Mahallesi’ndeki bir apartmanın girişinde ve bodrum katında kaçak et kesimi yapıldığı ve etrafa kötü kokular yayıldığı şikayetinde bulundu.
Telefon görüşmesi üzerine zabıta ekibini de yanına alan Başkan Soner Çetin, ilgili adrese giderek, önce sorunu ileten Defne Pazarbaşı’nın şikayetini dinledi. Apartman sakinleriyle birlikte Başkan Çetin’e sorunlarını aktaran Pazarbaşı, “Aşağıda kasap var. Apartmanımızın girişinde ve bodrumunda canlı hayvan kesimi yapılıyor. Kimsenin ekmeğiyle oynamak istemiyoruz ama kesim nedeniyle yayılan kokudan son derece rahatsızız. Ayrıca, telefon eder etmez geldiğiniz için de ayrıca çok mutluyuz. Ben bu kadar kısa sürede müdahale edileceğini düşünmüyordum” dedi.
Vatandaşların sorunlarını dinleyen Başkan Çetin, “Bizim işimiz halka hizmet. Elbette halkımızın bir sorunu varsa, bu sorunu kendimize dert ederiz. Hem sizlerin, hem de bizlerin rahat uyuması için tüm sorunlara anında müdahale ediyoruz” diye konuştu. Çetin, zabıta ekiplerine, kaçak kesim yapıldığı iddia edilen yerlerin denetlenmesi talimatını verdi.
“MODERN KESİMHANE KURUYORUZ”
Zabıtanın denetimlerini sürdürdüğü sırada, apartmanın altındaki kasaba girerek, iş yeri sahibiyle görüşen Başkan Soner Çetin, esnafa vatandaşların şikayetini anlattı ve sorunun çözüme kavuşması için bir süre sohbet etti.
Şambayat bölgesinde, modern bir canlı hayvan satış ve kesim alanı oluşturduklarını anlatan Başkan Çetin, Kurban Bayramı’ndan önce bu projenin hayata geçeceğini ve 25 hayvanın aynı anda kesim yapılabileceği modern tesisler oluşturacaklarını belirtti. Başkan Çetin, kasap esnafından, kesimlerinin bu modern tesislerde, kurallara uygun yapılması uyarısında bulundu.
Başkan Çetin’in uyarısı üzerine, esnafta bir daha apartman önünde kesim yapmayacağını belirterek, uyarı nedeniyle duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Esnaf, kesimhane projesinin kendilerini bu zor durumdan kurtaracağını belirterek, proje içinde ayrıca teşekkür ettiğini bildirdi.