Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden Adana'da yetiştirilen ve piyasaya ''Adana karpuzu'' olarak sunulan karpuzun kilogramı, tarlada 1 liradan alıcı buldu.
Adana Valisi Mustafa Büyük, Tuzla Beldesi Kapı Köyü mevkisinde hasat dolayısıyla düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Adana'nın, Türkiye'nin karpuz ihtiyacının yüzde 20'sini karşıladığını ifade etti.

Adana'da 120 bin dekar alana karpuz ekimi yapıldığını anlatan Vali Büyük, ''Türkiye'nin çok iyi bildiği Adana karpuzu, hasadın ardından piyasaya sunulmaya başlandı. Bu sene mevsim şartlarının da uygun gitmesi nedeniyle çok bereketli bir yıl bekliyoruz. 750 bin ton rekolte beklentimiz var. Adana karpuzunun tadını herkes bilir. Lezzeti de tadı da başka karpuzla kıyaslanmaz'' dedi.

Karpuz üreticisi Ali Nartarım ise yaklaşık 6 ay önce ektikleri karpuzun hasadına başladıklarını belirtti.

Bu sene 2 bin 500 dönümlük alana ekim yaptığını kaydeden Nartarım, dönüm başına 6-7 ton karpuz beklediğini söyledi.

Konuşmaların ardından tarladan kopartılan ilk karpuz, Vali Büyük ve protokol üyelerine ikram edildi.