Adana Baro Başkanı ve ADAMOB Dönem Sözcüsü Mengücek Gazi Çıtırık, bir otelde düzenlenen etkinliğin açılışında, Türkiye'nin yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçim sürecine önemli sorunlarla girdiğini savundu.

Konuşmasında, Sivas'ta 2 Temmuz 1993'te çıkan olaylarda yaşamını yitirenleri de anan ve olayın hala aydınlatılmamasının çok büyük bir eksiklik olduğunu anlatan Çıtrık, cumhurbaşkanlığı seçiminin var olan sorunların çözümü için bir fırsat olduğunu söyledi.

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi İbrahim Özden Kaboğlu, Cumhuriyet tarihi boyunca yaşanan cumhurbaşkanı seçim süreçleri ve bu süreçte yaşanan gelişmeler hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Halkın dorudan oyuyla ilk defa bir cumhurbaşkanı seçeceğinin altını çizen Kaboğlu, ''Halkın oy vereceği kişi anayasanın üstünlüğüne saygı çerçevesinde görev yapacak. Burada milli iradenin göreceli özelliğine dikkat çekilmeli çünkü milli iradenin en büyük göstergesi anayasadır. Anayasaya aykırı eylem ve işlem milli iradeyi zedeler'' ifadelerini kullandı.

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Abdullah Sezer de cumhurbaşkanı seçimi ve dünyadaki seçim sistemleriyle ilgili bir sunum yaptı.

Konferans soru-cevap kısmının ardından sona erdi.