Edinilen bilgiye göre olay, 5 Ocak 2013 günü merkez Seyhan ilçesine bağlı Gülbahçesi Mahallesi Bahçelievler Caddesi'nde meydana geldi. Mehmet Kanık'a ait iş yerinin kapı kilit göbeğini patlatarak içeri girip 47 bin lira para çalındı. Bu arada aynı mahallede bir evden de 7 bin 500 lira para çalındı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği dedektifleri evde ve iş yerinde inceleme başlattı.Bu arada hırsızların geride bıraktığı izlerin toplanması için Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri de inceleme yaptı. Yapılan incelemelerde hırsızların iş yerinde bulunan bir sandalyenin üzerine bastıkları ve ayak izlerinin kaldığı tespit edildi.

Yapılan çalışmalar sonucunda hırsızlığı Mehmet G. ile Özgür K.'nin yaptığı belirlendi. Şahıslar evlere yapılan baskınla yakalandı. Zanlılar emniyete getirilerek sorgulanırken hırsızlık olayına karışmadıklarını ileri sürdü. Bunun üzerine hırsızların ayakkabıları alınarak Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü'nde titiz bir çalışma yapıldı.

Yapılan inceleme sonrasında sandalyedeki ayakkabı izleriyle zanlıların ayakkabıları eşleşti. Zanlılar bu tespitin ardından hırsızlık suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.