İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları Adana'da bir grup tarafından İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığı önünde protesto edildi.

Sabancı Merkez Camisi'nde toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşu üyeleri, cuma namazının ardından cami avlusunda çeşitli sloganlar attıktan sonra Gazze'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılıp dua etti.

Daha sonra araçlarıyla merkez Sarıçam ilçesindeki İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığı önüne giden grup üyeleri, burada ABD ve İsrail aleyhine çeşitli sloganlar attı.

Burada, eyleme destek veren sivil toplum kuruluşları adına basın açıklaması yapan İdris Polat, İsrail'in "kanlı bir terör örgütü" olduğunu söyledi.

ABD, batı ülkeleri ve "Müslüman maskesi takanlar"ı İsrail'e "yardım ve yataklık" yapmakla suçlayan Polat, "Sizler işgal etmeyi, kuşatmayı, sömürmeyi ve öldürmeyi çok iyi bilirsiniz" diye konuştu.

Açıklamanın ardından Gazzeliler için dua ettikten sonra el ele tutuşan eylemciler, İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığı çevresinde "zincir" oluşturmaya çalıştı.