Edinilen bilgiye göre, olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Emek Mahallesi 4115 sokak içinde bulunan Pınar apartmanında meydana geldi. İddiaya göre, 2 çocuk babası Giray E. (46) işten çıkartıldı. İşsiz kalan Giray E., eşine ve çocuklarına şiddet uygulamaya başladı. Öğleden sonra ailesi kavga eden Giray E., oturduğu binanın 4. kat terasına çıktı. Alkol alan şahıs, duvarın kenarına oturarak intihar girişiminde bulundu.

Komşularının haber vermesi üzerine polis ve Cankur ekipleri olay yerine geldi. Giray E. bir taraftan da alkol alırken diğer taraftan ise "Yaklaşmayın, atlayacağım" diyerek bağırdı. Polisler yaklaşık 30 dakika Giray E.'i ikna etmeye çalıştı, ancak başarılı olamadı. Bu arada Cankur ekipleri itfaiye merdiveniyle Giray E.'ye yaklaştı. Sarhoş olan ve polisler tarafından oyalanan Giray E. bir süre daha bekledi. Cankur ekipleri itfaiye merdiveni ile şahsın yanına kadar yaklaştı ancak sarhoş olan Giray E. sese rağmen fark etmedi. Cankur ekipleri Giray E.'ye iyice yaklaştıktan sonra bir hamle ile yakalayarak intihar etmesini önledi.

Daha önce de birkaç kez intihar girişiminde bulunduğu öğrenilen Giray E., ifade vermek için polis merkezine götürülürken, "Memurdum bu hale getirdiler. Aile kavgasından dolayı atlayacaktım. Polisler beni engelledi" dedi.