Adana'nın Kozan ilçesinde Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle resmi program düzenlendi. Saat 10.30’da Hükümet Konağı bahçesinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda resmi kurum ve derneklerin temsilcileri Atatürk Anıtına çelenk bıraktı.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Kozan Şehit Aileleri Malulleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Fikret Topçu 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yeni nesillere iyi aktarılması gerektiğini vurguladı.

Buradaki törenin ardından Kozan Şehit Aileleri Malulleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ve Kuva-i Milliye Mücahitler Derneği Kozan Temsilciliği ziyaret edilerek, şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınları ile bir araya gelindi. Saat 11.00’de Kozan Mezarlığındaki şehitliklere yapılan ziyarette Kur’an-ı Kerim okunarak, dualar edildi. Protokol üyeleri şehit kabirlerine karanfil bıraktı.

Saat 12:00’de Kozan Belediyesi SODES Düşler Alemi tesislerinde belediye Başkanı Musa Öztürk’ün ev sahipliğinde şehit yakınlarına yemek programı düzenlendi. Programlar kapsamında akşam 19.30’da Hoca Ahmet Yesevi Camisinde şehitler anısına mevlit okutulacağı bildirildi.

Törene Kaymakam Avni Oral, Cumhuriyet Başsavcısı Mahmut Arslan, Belediye Başkanı Musa Öztürk, Garnizon Komutanı Personel Albay Bülent Siper, Jandarma Komutanı Binbaşı Timur Konuk, Emniyet Müdürü Serkan Üzülmez, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit ve gazi aileleri ile vatandaşlar katıldı.

Öte yandan Kozan Belediyesi Çanakkale Şehitleri anısına belediye sinemasında tarihçi – yazar Çetin Öztürk’ün konuşmacı olarak katıldığı bir konferans düzenledi.