Hayatın her alanını saran teknolojik yenilikler, son yıllarda medikal estetik uygulamalarında da büyük değişimlere yol açtı. Teknolojinin yoğun kullanıldığı estetik uygulamalar, artık çok daha fazla tercih edilmeye başlandı.
Adana Estelite Güzellik Merkezi kurucularından Dr. Gizem Toktaş Geylani, teknolojinin gelişimi ile birlikte estetik trendlerde büyük değişim yaşandığını, artık cerrahi gerektirmeyen işlemlerin çok daha fazla talep edildiğini belirtti. Geylani, “Örneğin; yüz germe operasyonu yerine botoks, dolgu, odaklı ultrason ile yüz germe, PRP ve lazerle cilt yenileme yöntemleri tercih ediliyor. Klasik liposuction yerine ise lazer lipoliz, radyofrekans ve kavitasyon ile incelme tercih ediliyor” dedi.
Kök hücre teknolojisi ve tedavisinin de saçtan tırnağa tüm yüz ve vücutta gençleşme ve yenilenme sağladığını ifade eden Geylani, “Bu yöntemler estetik cerrahinin çoğunlukla alternatifi değil, bir parçasıdır” ifadelerini kullandı.
Hangi yöntemin ve cihazın, hangi durumda nasıl kullanılacağının değerlendirme sonucunda kişiye özel belirlendiğine dikkati çeken Geylani, “Teknoloji kullanımının temel avantajları; uygulamada daha etkin ve başarılı sonuçlar sağlarken, kişinin sosyal hayata çok daha erken dönmesini sağlamasıdır. Hatta bazı işlemler bittiği anda kişi sosyal hayatına ve işine geri dönebiliyor” diye konuştu.