Güven Parti İl Başkanlığı binasına, son 2,5 ayda 10. kez düzenlenen operasyonda, tombala çekilişi ile kumar oynattı ve oynadığı öne sürülen, aralarında il başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin de bulunduğu 99 kişi hakkında işlem yapıldı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, merkez Seyhan ilçesi Çakmak Caddesi'ndeki parti binasında kumar oynatıldığı ihbarı üzerine operasyon düzenledi.

Bina çevresinde önlem alan ekipler, kumarda kullanılan tombala malzemelerinin bulunduğu çuvalın bahçeye atıldığını belirledi. İl başkanlığının faaliyet gösterdiği dairedeki iki demir kapıdan biri polis ekiplerince, diğeri de bir süre sonra parti yöneticileri tarafından açıldı. İçeri girildiğinde yaklaşık 100 kişi, çay içip sohbet ederken görüldü.

Ekipler, tombala çekilişi ile kumar oynattıkları öne sürülen il başkanı ve yönetim kurulu üyesi 6 kişi hakkında adli soruşturma başlattı. Kumar oynadığı iddia edilen 92 kişiye ise 189'ar lira ceza uygulandı.

Operasyon anında polis kamerasının kaydettiği görüntüde, sivil polisin binaya girdiğini gören ve kumar oynadığı öne sürülen kişileri bağırarak uyaran kişi yakalanıp, binadan çıkarılıyor. Ekipler, partinin faaliyet gösterdiği daireye girdiğinde, vatandaşları masalarda otururken buluyor. Bu sırada binanın damından bahçeye atıldığı değerlendirilen çuvaldan tombala malzemesi çıktığı da kameraya yansıyor.

İl başkanlığı binasına, son 2,5 ayda aynı gerekçe ile 9 kez operasyon düzenlenmiş, parti yöneticileri ve kumar oynadığı iddia edilen kişiler hakkında yasal işlem yapılmıştı.