İbadethanenin avlusunda düzenlenen törende konuşan Vali Mustafa Büyük, medeniyetin temel direklerinden biri olan caminin restorasyonu sonucu açılmasına şahitlik ettiklerini bildirerek o nedenle ayrı bir mutluluk ve manevi haz duyduklarını ifade etti.

Caminin ibadete açılmasını sağlayanlara teşekkür eden Büyük, ramazanın millete, İslam dünyasına, insanlığa huzur, barış ve mutluluk getirmesi temennisinde bulundu.

Büyük, vakıf eserlerinin aslına uygun restore edilmesinden dolayı yetkililere teşekkür ederek, "Vakıflar Genel Müdürlüğü son dönemlerde gerçekten üzerilerine düşen görevi fazlasıyla yerine getiriyor. İftihar ettiğimiz, gurur duyduğumuz eserlerimizi restore edip topluma, hizmete sunuyor. Adana köklü bir medeniyete sahip, önemli eserleri var. Bu caminin restorasyonunda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İnşallah hayırlı hizmetlerini, ilelebet devam ettirirler" dedi.

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem ise Adana için önemli bir eserin restorasyonunu tamamlayarak ibadete açtıklarını söyledi. Önceki ziyaretinde sıkıntıları tespit ederek, caminin restorasyonu talimatını verdiklerini hatırlatan Ertem, "Bu mekanın taşıyıcı kirişleri bu eski esere bir hançer gibi saplanmıştı. Tüm yükü temelsiz bir şekilde camiye yüklenmiş ve eski eser cami yıkılmak üzereydi. Yerinde tespitimiz ile sunduğumuz projelerle restorasyona başladık. Şimdi cami, daha görünebilir hale geldi" dedi.

Yurt çapında önemli restorasyonlar gerçekleştirdiklerini belirten Ertem, "Kendi imkanları ve gelirlerimizle bunları gerçekleştirmeye çalışıyoruz. 2002-2003 yılından sonra Türkiye genelinde 4 bine yakın eserin restorasyonunu gerçekleştirdik. Yetmedi şimdi biz Türkiye dışında da Osmanlı hinterlandında bulunan ülkelerdeki vakıf eserlerinin restorasyonlarını gerçekleştiriyoruz. Caminin restorasyonunda emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Adana Vakıflar Bölge Müdürü Murat Saraçoğlu ise restorasyonu tamamlanan cami hakkında bilgi verdi. 

İl Müftüsü Arif Gökce'nin okuduğu duanın ardından protokol üyeleri restorasyonu tamamlanan camide cuma namazını kıldı.

- Adana Yeni Cami

Kaynaklara göre mülkiyeti Mazbut Abdürrezzak Antaki Vakfı'na ait olan cami, 1724 yılında Abdürrezzak Antaki tarafından Mimar Abdullah Bin Ali Beşe'ye yaptırıldı. Gerek plan aşaması gerekse mekan konstrüksiyonu itibarıyla tipik ulu camilere dahil olan eserin beden duvarları ve minaresi Adana Ulu Camisi'nde olduğu gibi Kahire'deki bazı memluk yapılarını hatırlatmakta. 1998 yılındaki depremde hasar gören cami, Vakıflar Genel Müdürlüğü denetiminde cami derneği tarafından onarılmıştı.