Platform Adana Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Saygılı, 15 Temmuz’da Türkiye’de bir grup asker tarafından gecenin ilerleyen saatlerinde halkın iradesine darbe girişiminde bulunulmasının kabul edilemez olduğunu, milletin iradesine karşı yapılan bu harekettin sorumlarının cezasının en ağır şekilde çekeceğine inandığını ifade etti.
Saygılı, yaptığı açıklamada, artık darbe günlerinin geçmişte kaldığını belirterek, "Halkın iradesini alt etmek istiyorlar. Artık o darbe günleri geride kaldı. 15 Temmuz gecesi Ankara ve İstanbul başta olmak üzere, yurdumuzun çeşitli bölgelerinde demokrasimize ve milli iradeye yönelik girişilen hain ve alçakça kalkışma, milletimizin feraseti sayesinde amacına ulaşamamıştır. Demokrasimizi en ağır şekilde sekteye uğratma teşebbüsünde bulunan bu hain mihraklar, milletimizden gereken dersi almıştır. Bu hainleri, Yüce Türk adaletine havale ediyoruz. Gereğinin en ağır ve şiddetli bir şekilde yapılacağından hiçbir şüphemiz yoktur. Bizler milli iradenin, TBMM’nin, demokrasinin, TSK ve emniyet güçlerimizin yanındayız ve olmaya devam edeceğiz. Darbeyi lanetliyoruz" dedi.
Ramazan Saygılı, sözlerini şöyle tamamladı:
"Halkın iradesi ve demokrasiye karşı yapılan darbe girişimleri, ne bugün ne de gelecekte asla kabul edilemez. Bugüne kadar darbelerden çok çekmiş biz yüce Türk milletine düşen en büyük görev, demokrasimize ve demokratik kurumlarımıza sahip çıkmaktır. Darbeye girişen illegal güçler tamamen temizlenene kadar mücadele sürdürülmeli, milletimiz de iradelerine sonuna kadar sahip çıkmalıdır. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Bu vesileyle menfur olayda şehit düşen polis, asker ve sivil vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."