Adana’da CHP’li Seyhan ve Çukurova Belediye Meclisleri olağanüstü toplanarak 15 Temmuz Darbe Girişimini kınadı. Her iki belediye de 24 Temmuz Pazar günü Cumhuriyet Halk Partisi’nin darbe karşıtı miting yapacağını bildirdi.
CHP’li Çukurova Belediye Meclisi, 15 Temmuz Darbe Girişimini kınamak üzere saat 10:30’da olağanüstü toplandı. Çukurova Belediyesi Başkanı Soner Çetin, 15 Temmuz’un Cumhuriyet tarihine kara leke olarak geçen bir gün olduğunu vurgulayarak, "Tüm siyasi parti mensupları gibi bizler de büyük bir şaşkınlıkla, hayretle karşıladık. Ne olduğunu ilk önce kimse çözemedi. Çünkü ülkemizde uzun zamandan beri olağanüstü koşullar yaşadık. Kardeş kavgası devam ediyor. Akan kan dinmiyor. Hiçbir zaman hiçbir koşulda üstelik de Kurtuluş Savaşı’nın devam ettiği koşullarda bile gazi olarak adlandırdığımız TBMM bombalanmamıştı, bu şekilde bir saldırıya muhatap olmamıştı" ifadelerini kullandı.
Soner Çetin’in ardından meclisteki AK Parti, MHP ve CHP grubu adına CHP’li meclis üyesi Saim İnce bildiriyi okudu. 36 yıl aradan sonra Türkiye’nin bir askeri darbenin eşiğinden döndüğünü anlatan İnce, "Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde FETÖ olarak adlandırılan Fethullahçı Terör Örgütüne mensup oldukları belirtilen askerler tarafından gerçekleştirilmek istenen askeri darbe girişimi sonuçsuz kaldı. Emir komuta zinciri içinde gerçekleşmeyen bu girişim sonucu 200’den fazla sivil ve güvenlik görevlisi yaşamını yitirdi. Geçmişte yaşanan hiçbir darbede yaşanmayan görüntülere tanık olduk. 15 Temmuz gecesi darbe girişimini televizyon ekranlarından film izler gibi izledik. Mutluyuz çünkü darbe girişimi sonuçsuz kaldı,  üzüntülüyüz çünkü 200’den fazla yurttaşımız bu hain girişim nedeniyle can verdi. Belediyemizde Grubu a bulunan partiler adına darbe girişiminde yaşamını yitiren yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve halkımıza da başsağlığı diliyoruz" şeklinde konuştu.
Saat 11:00’de ise CHP’li Seyhan Belediye Meclisi olağanüstü toplandı. Darbe karşıtı bildiriyi okuyan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, "Bizler Seyhan Belediye Meclisi’nin CHP, AK Parti, MHP ve HDP grupları olarak milli iradeye, devletimize, özellikle millet iradesinin temsilcisi olan milletvekillerine, Gazi Meclise yönelik 15 Temmuz gecesi başlatılan ve 16 Temmuz sabahı etkisiz hale getirilen darbe girişimini şiddetle kınıyoruz. Ülkemiz darbelerden çok çekti. Milletimiz ve Meclisimiz tek yürek, tek vücut olarak büyük bir cesaretle darbeye karşı durmuş örnek bir davranış sergilemiştir. Her türlü darbe ve kalkışmaya karşı halkın demokratik direnme hakkı kutsaldır. Parlamenter demokrasimizin yarattığı tarihsel birikimin gücüyle bu girişim başarısız kılınmıştır. Cumhuriyeti kuranların en büyük hedefi Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandırmaktı. İhtiyacımız olan daha çok demokrasi, insan hak ve özgürlüklerinin genişletilmesidir" diye konuştu.
Halkın direnişi sayesinde darbenin engellendiğini ifade eden Başkan Karalar, şöyle devam etti:
"Önümüzdeki görev darbecilerin hesap vermesi, toplumsal normalleşmenin sağlanması ve demokrasinin güçlendirilmesidir. Darbeciler, tüm işbirlikçileri ile birlikte hukuk düzeni içinde yargı önünde hesap vermelidir. Beklentimiz, soruşturmaların Anayasa ve hukuk sınırları içinde kalınarak sürdürülmesi yönündedir. eslim olan ve ne olduğundan habersiz er ve erbaşların darbecilerden ayrı tutularak değerlendirilmesi ahlaki, vicdani ve hukuki bir zorunluluk olmalıdır. Siyaset kurumu ve devlet organları olarak halkın kutuplaştırılmasına, kışkırtılmasına ve çatışma potansiyellerinin tahrik edilmesine, Türk Silahlı Kuvvetlerinin düşman gibi gösterilmesine yönelik her türlü girişim ve ortamın ortadan kaldırılmasına çalışmalıyız. Dört parti olarak, farklı görüşlerimiz olsa da hepimiz milli iradenin yanındayız. Bir kez daha demokrasimize, milletimize ve TBMM’ne yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Demokratik tepki sınırlarını aşan, ülkemize yakışmayan şiddet eylemlerinden uzak durulmasını da halkımızdan rica ediyoruz."
Seyhan ve Çukurova Belediyeleri, CHP’nin 24 Temmuz Pazar günü darbe karşıtı miting düzenleyeceğini bildirdi.