Parkta boyama yapan taşeron firma çalışanı 18 yaşlarındaki Mehdi isimli genç öğle saatlerinde merkez Yüreğir ilçesi, Kışla Mahallesi'nden geçen DSİ'ye ait sulama kanalında yüzmek istedi. Soyadı henüz belirlenemeyen Mehdi, akıntısı şiddetli olan kanaldan bir daha çıkamadı. Geride terlikleri kalan gencin arkadaşı Hüseyin Çelik, olay sonrası şoka girdi. Cankur ekipleri ve Sualtı Polisi cesedin bulunması için geniş bir alanda arama yaptı. Bu sırada 112 Acil Sağlık görevlileri de hazır bulundu. Fakat kaybolan Mehdi'ye rastlanamadı. Boğulan gence ulaşmak için kanalın suyu kesilecek.

Gözyaşlarını tutamayan iş arkadaşı Hüseyin Çelik, Mehdi'nin yüzme bilmediğini, serinlemek amacıyla suya girdiğini kaydetti.

Bu arada DSİ Halkla İlişkiler personeli Menderes Doğaner, genci kanala girmemeleri için uyardığını, fakat bu ikazının dikkate alınmadığını öne sürdü. Doğaner, "Bu kişi yanımızda çalışıyordu. Bana yüzeceğini söyledi. Ben 'canım kanalda yüzmek yasak; hem sen zaten yüzme bilmiyor muşsun' dedim. O, 'Abi biraz serinleyeyim' diye ısrar etti. Söylememe rağmen kanala girip boğulmuş. Geçen gün de bir kişi yine burada öldü. Uyarılarımızı dikkate alan yok. Bağırdığımız zaman bıçak çekiyorlar. Kanal etrafına çektilen tel örgüyü kesiyorlar. Burada polise de önemli görevler düşüyor. Kanala giren kişilerin önce uyarılması daha sonra ceza kesilmesi konusunda valiliğin de kararı var. Ama iyi niyetle ceza yazılmıyor." dedi.