Uzun yıllar su sporlarıyla uğraşan Ali Komşusu, "fly board" isimli makine sayesinde su üzerinde adeta yer çekimine meydan okuyor.

Antalya'da yaşayan ve Türkiye'nin su sporlarındaki en başarılı sporcuları arasında gösterilen Komşusu, suyun kaldırma kuvvetinden yararlanan fly board sayesinde uçuş deneyimi yaşıyor. Kıyı kentlerinde gösteriler düzenleyen Komşusu, su üzerinde yaptığı akrobatik hareketlerle izleyenlere farklı bir görsel sunuyor.

Jet ski motorundan pompalanan suyun, özel üretim ayakkabı tabanına uyguladığı basınç sayesinde havalanan Komşusu, gösterisi sırasındaki görünümüyle "Süperman" ve "Iron Man" film karakterlerini aratmıyor. Basınçlı su sayesinde adeta bir yunus balığı gibi suda hareket edebilen Komşusu, 11 metre yüksekliğe kadar çıkabiliyor.

Komşusu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fly board sayesinde kuş gibi uçmanın mutluluğu ve heyecanını yaşadığını söyledi.

Profesyonel olarak su sporuyla uğraştığını belirten Komşusu, "Çeşitli dallarda kendimi geliştirdim ve iki yıl önce de fly board ile tanıştım. Bunu yurt dışında yaşayan bir arkadaşım tasarladı. Ben de bu makineyle insanlara güzel bir gösteri sunuyorum" dedi.

Ünlü film karakterleri gibi uçabildiğini kaydeden Komşusu, "Süperman ve Iron Man kostümlerini giyerek uçuyorum. Su üzerinde uçarken Iron Man'i andıran bir görünümüm var. Iron Man ateşten faydalanarak uçuyor, bense suyu kullanıyorum. Aramızdaki tek fark bu" diye konuştu.

Komşusu, her insanın fly board sayesinde uçabileceğini vurgulayarak, "Kısa bir eğitim sayesinde isteyen herkes suyun üzerinde uçabilir. Tehlikeli bir şey değil. Benim gibi akrobatik hareketler yapamayabilir herkes ama en azından uçmanın keyfini yaşayabilir" ifadelerini kullandı.