Alınan bilgiye göre, merkez Yüreğir ilçesinde, eşi ve iki çocuğuyla kız kardeşinin yanında misafir olarak kalan Dilek B. (34), kocası İ.B. (34) ile sahur alışverişi için 01 AIC 33 plakalı otomobille evden ayrıldı.

İki erkek arkadaşını da yanına aldığı öğrenilen İ.B'nin, Koza Mahallesi'ndeki DSİ'ye ait sulama kanalı yakınlarında eşiyle tartıştığı öne sürüldü. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine İ.B'nin pompalı tüfekle ateş ederek Dilek B.'yi yaraladığı iddia edildi. 

Yaralı kadını TOKİ Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getiren içerisinde İ.B. ve iki arkadaşının da bulunduğu otomobil, hastane bahçesindeki virajı alamayarak refüjdeki ağaçlara ve tabelaya çarptı.

Yaralı Dilek B, hastane görevlilerinin yardımıyla araçtan çıkartılarak Acil Servise götürüldü. Ameliyata alınan Dilek B, müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Kazanın ardından bir kişi gözaltına alınırken cinayet zanlısı İ.B. ve diğer arkadaşı kaçtı. Polis zanlıların yakalanması için çalışma başlattı.

- "Daha önce de damdan attı"-

Kızının ölüm haberini hastane bahçesinde alan acılı anne Hatice Çil, burada gazetecilere yaptığı açıklamada damadının, kızını tehditle yanında tuttuğunu ileri sürdü. 

Damadının, kiracısını öldürdüğü gerekçesiyle 10 yıl cezaevinde kaldığını ve 5 yıl önce tahliye olduğunu anlatan Çil, "O cezaevindeyken torunlarıma ve kızıma ben baktım. Kimseye muhtaç etmedim. (Anneni öldürürüm, kardeşini öldürürüm) diyerek kızımı tehdit ediyordu. Kızımı daha önce de damdan atmıştı. İki çocuğu var. Ben bakarım kimseye muhtaç etmem" diye gözyaşı döktü.

Öte yandan ölen kadının yakınları Dilek B'nin koruma talep ettiğini ancak eşinin tehditlerinden korkarak bu talebinden vazgeçtiğini ileri sürdü.