Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 93. yıldönümü nedeniyle resepsiyon verdi. Demirtaş, "Daha gelişmiş bir Adana ve Türkiye için mesai kavramı gözetmeksizin, var gücümüzle çalışmalıyız” dedi.
Hilton Otel’de verilen resepsiyona Vali Mahmut Demirtaş ve eşi Beyhan Demirtaş ev sahipliği yaptı.
Vali Demirtaş ve eşi, davetlileri resepsiyon salonunun kapısında karşıladı. Konuklarını karşılamasının ardından bir konuşma yapan Vali Demirtaş, konukların teşriflerinden dolayı teşekkür etti.
Cumhuriyetin kuruluşunun 93. yıldönümü vesilesiyle bir araya geldiklerini ifade eden Vali Demirtaş, “Aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle yad ediyor, kuruluşta ve kurtuluşta emeği geçen ecdadımızı şükranla anıyorum” dedi.
Vali Demirtaş, cumhuriyetin, büyük devletler kurmuş bir milletin çağdaşlaşma sürecinin son aşaması olduğunu dile getirerek, “Cumhuriyet, muasır medeniyetler seviyesine çıkabilmenin anahtarıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ey yükselen yeni nesil istikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz’ sözünü rehber edinip, hedefe ulaşmak istiyorsak; iyi eğitilmiş, donanımlı, tarihi, kültürü bilen, yaşadığı coğrafyanın dinamiklerini okuyabilen bir nesil yetiştirmeliyiz. Bu amaçla, cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. yılını kutladığımız bugünde, her alanda daha gelişmiş bir Adana ve Türkiye için mesai kavramı gözetmeksizin, var gücümüzle çalışmalıyız” diye konuştu.
"Aziz milletin bir ferdi olmaktan gurur duyuyorum"
Cumhuriyetin; kardeşlik üzerine kurulmuş, birlik, beraberlik ve dayanışma üzerine bina edildiğini belirten Vali Demirtaş, şöyle devam etti:
“Bizim cumhuriyetimiz, belli zümrelerin değil; 79 milyonluk aziz milletimizin tamamının cumhuriyetidir. 93 yılda ilmek ilmek işlediğimiz demokrasi, hukuk ve medeniyet nakışına kastetmek isteyen alçaklar, 15 Temmuz gecesinde FETÖ mensubu hainler aziz milletimizin karşısına çıkmışlardır. Şu husus bilinmelidir ki, FETÖ, ipleri dış mihrakların elinde olan ve onların isteği doğrultusunda ülkemizi, yeniden dizayn etmekle görevlendirilmiş kukla bir örgütten başka bir şey değildir. Yedi düveli Anadolu’dan söküp atan bu aziz millet, kendisine operasyon yapmak isteyen kükresel güçlere ve onun yerli taşeronlarına, 15 Temmuz’da Anadolu’nun Türk vatanı olduğunu, bir kere daha gösterdi. Küresel oyun kurucuların hesaba katmadığı atsız kahramanlar 15 Temmuz’da ve sonrasında meydanlarda Türkiye’nin eski Türkiye olmadığını, bu topraklarda darbelerin tarihe karıştığını bir kez daha hatırlatmışlardır. Hainlere fırsat vermeyen bu aziz milletin bir ferdi olmaktan gurur duyuyorum.”
Cumhuriyetin 93. yıldönümünü coşkuyla kutladıklarını ifade eden Vali Demirtaş, “Türkiye Cumhuriyeti’ni bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Siz değerli Adanalıların Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, hepinizi sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimle selamlıyorum” dedi.
Konuşması davetliler tarafından alkışlanan Vali Demirtaş, eşi Beyhan Demirtaş ile birlikte konukların bulunduğu masaları tek tek gezerek, “Hoş geldiniz” dedi.
Gecede, Adana Valiliği tarafından hazırlanan “Dünden Bugüne Cumhuriyet” sunumu davetliler tarafından ilgiyle izlenirken, resepsiyon yapılan ikramlarla son buldu.
Vali Mahmut Demirtaş ve eşi Beyhan Demirtaş’ın verdiği Cumhuriyet Resepsiyonu’na 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Hakan Atınç ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, 10.Tanker Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral İsmail Günaydın, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.