AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, “Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize gereken önemi vermeliyiz. Onları en iyi şekilde yetiştirmeliyiz” dedi.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımlayan Başkan Fikret Yeni, “İnanıyorum ki, din, vatan ve millet sevgisiyle yetişecek olan gençlerimiz, Türkiye’mizin bugün gelmiş olduğu seviyenin kıymetini bilecekler, hatta çok daha ileriye taşıyacaklardır. O günlerde yaşanan çok ağır şartlara, yokluğa ve kıtlığa rağmen milletimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde fedakarlıkta bulunmuştur. Azim, inanç ve gönül birliğiyle ülkeyi işgal edenlere karşı duran kahraman ecdadımız, bunun neticesi olarak da tarihte eşine az rastlanır bir destan yazmıştır” ifadelerini kullandı.
İstiklal mücadelesinin başlangıç sembol günü olan bu günün, yine istikbalimizin sembolü olan gençlerimize armağan edilmiş olmasının son derece anlamlı olduğunu belirten Başkan Fikret Yeni, şunları kaydetti:
“Çünkü bizler gençlerimize güveniyoruz. Gençlerin yüzlerindeki ışıkta ve gözlerindeki pırıltıda her geçen gün daha da güçlenen Türkiye’mizin aydınlık geleceğini görüyoruz. Bizim ilk amacımız, gençlerimize çok daha kalkınmış, çok daha gelişmiş, çok daha müreffeh bir ülke bırakmak olmalıdır. Çünkü dünyamız hızla değişiyor. Buna mukabil olarak da ülkemiz hızla büyüyor ve kalkınıyor. Bunun devam etmesi açısından, gençlerimizi geleceğe çok daha iyi hazırlamak ve onlara en iyi, en gelişmiş imkanları sunmak da bizim en temel görevlerimiz arasında yer almaktadır. Bu duygularla, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milli mücadele kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyor, bütün gençlerimizin “Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı”nı kutluyor, kendilerini sevgi ve saygıyla selamlıyorum."