Adıyaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Belediye Konservatuvarında 2016-2017 yılı kayıtları başladı.
Adıyaman kültürünü genç nesillere ulaştırmak amacıyla Adıyaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Belediye Konservatuvarında 2016-2017 yılı kayıtları başladı.
Kurulduğu günden bu yana binlerce öğrenciye tiyatro, resim, halk oyunları ve çalgı aletlerinin de aralarında bulunduğu 20 farklı dalda eğitim verilen Adıyaman Belediyesi Konservatuvarında, 2016-2017 eğitim yılında da halk müziği korosu, sanat müziği korosu, halk oyunları, şan eğitimi, çocuk korosu, bağlama, keman, gitar, klarnet, ney, piyano, resim, tiyatro ve satranç alanlarında eğitimler verilmeye devam edecek.
Yeni eğitim dönemi hakkında bilgi veren Adıyaman Belediyesi Konservatuvarı yetkilileri, kayıtların ücretsiz olduğuna vurgu yaparak, “Her yıl birçok dalda eğitimin verildiği konservatuvarımızda bu yılda unutulmaya yüz tutmuş kültürel değerlerimizi gençlerimize aktarmak amacıyla 14 farklı dalda öğrencilerimize eğitimler vereceğiz. halk müziği korosu, sanat müziği korosu, halk oyunları, şan eğitimi, çocuk korosu, bağlama, keman, gitar, klarnet, ney, piyano, resim, tiyatro ve satranç alanlarında eğitimlerin verileceği 2016-2017 yılı kurs kayıtlarımız başladı. Tamamen ücretsiz olan kurslarımıza kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerimizin Ulucami Mahallesi eski belediye binası adresinde bulunan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüze bizzat başvuruda bulunması gerekiyor” şeklinde konuştular.