Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, ‘demokrasi nöbeti’ tutan vatandaşlara etli pilav ve ayran dağıttı.
Adıyaman Valiliği önünde toplanan binlerce kişiye belediye yemek dağıttı. Belediye tarafından etli pilav ve ayran dağıtıldı. Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, dağıtımda bizzat bulundu.
Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, vatandaşın namusuna sahip çıktığını belirterek, “ Türkiye’de olmaması gereken eski kalıntıların devamıdır. FETÖ Örgütünün son çırpınışı olarak darbe girişimi yaptılar. Millet yönetime el koydu. Askere sokağa çıkma yasağı, vatandaşa da eve girme yasağı koydu. Adıyaman tarihinin en büyük en heyecanlı mitingi gerçekleştirildi. Millet meydanı terk etmedi, uyumadı. Bizde halkımıza yemek ihtiyacını karşılamak için ziyaret aşı ve ayran hazırladık. Bu millet için ne yapsak azdır, Adıyaman için ne yapsak azdır. Adıyaman halkı darbecilere en güzel cevabı vermiş ve namusuna sahip çıkmıştır. Adıyaman’da tüm askerlerimiz yanımızda yer aldı, emniyet güçlerimiz büyük başarı gösterdi. Valimiz görevini en iyi şekilde yerine getirdi.
Vatana ihanetin cezası idamdır. Vatana ihanette idam cezası uygulanabilir. Bugün masum insanlara kurşun sıkılması için emredenlerin, kurşuna dizilerek öldürülür. Bu meydanda Alevi, Sünni, Kürt, Türk var, MHP’li, CHP’li, HDP’li var, AK Partililer var. Adıyaman bir bütün olarak buradadır. Seçimle geleni seçimle gönderebilirsiniz. Bu millet darbenin ve ihtilalların karşısındadır. Bu konu tamamen kapanana kadar biz burada ‘Demokrasi nöbetinde’ olacağız. Bundan sonra çapulculara prim verilmeyecektir. Vatandaşlarımız provokasyonlara karşı duyarlı olsunlar” diye konuştu.