Valilik binası önünde gerçekleşen törende, Vali Mahmut Demirtaş, inceleyip bilgi aldığı ambulansların anahtarlarını sürücülerine teslim etti.

Demirtaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl 6 ambulansın kentte kazandırıldığını, bu yıl 9 ambulansın daha tahsis edildiğini söyledi.
Yeni ambulansların hizmete girmesiyle ambulans sayısının 55'e yükseldiğini kaydeden Demirtaş, "Bu ambulanslarımız ilimizin çeşitli yerlerindeki 26 istasyondan acil hastalerimizi hastanelerimize taşıyacak. Kent merkezinde hastalara ulaşma oranı ilk 10 dakikada yüzde 96 civarında, kırsal kesimde ise 30 dakika içerisinde bu oran yüzde 90 civarında" dedi.

Sağlık alanında reform niteliğinde bir çalışmalar yapıldığını ifade eden Demirtaş, 112 Acil Yardım ambulanslarıyla geçen yıl 33 bin hastaya hizmet verdiklerini dile getirdi.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Salih Fırat ise yeni ambulanslarla birlikte 112 Komuta Kontrol Merkezi'ne bağlı personel sayısının 360'a çıktığını belirtti.

112 Komuta Kontrol Merkezi'ni yanlış ve lüzumsuz çağrılarla kimsenin meşgul etmemesi gerektiğini vurgulayan Fırat,şunları kaydetti:

"Bazen yanlış çağrılarda olabiliyor. İnşallah mümkün olduğu kadar yanlış çağrılar azalır, amacına yönelik çağrılar yapılırsa 112 acil çağrı telefonlarından daha da kaliteli hizmet alınması mümükün olacak. Halkımızdan ricam mümkün olduğu kadar 112'yi amacına yönelik kullansınlar.” 

112 Komuta Kontrol Merkezi Başhekimi Osman Küçükkelepçe de yeni ambulansların maliyetinin yaklaşık 1 milyon 700 bin lira olduğunu söyledi.