Her yıl Ramazan ayı içerisinde iftar yemekleri vermek yerine fakir ailelere yardım çekleri dağıtan Bem Bir-Sen Adıyaman Şubesi yapmış olduğu bu yardımlarla örnek bir davranışa imza atıyorlar.
Adıyaman’da yaşayan fakir vatandaşlara ulaşarak yardım çekleri takdim eden Bem Bir- Sen Adıyaman Şubesi görevlileri bu çalışmayla birlikte birçok ailenin yüzünü güldürüyor.
Ramazan ayı içerisinde 10 bin tl’lik yardım çeklerini fakir vatandaşlara verdiklerini ifade eden Bem Bir- Sen Adıyaman Şube Başkanı Mahmut İnan, “Yönetim kurulumuzun almış olduğu karar doğrultusunda her düzenlediğimiz iftar yemeği yerine ilimizdeki muhtaç ailelere alış veriş yapmaları hediye çeki veriyoruz. Ramazan ayı içerisinde bu hediye çeklerini ailelere teslim ettik. Oruç ibadetinin amacı da fakir insanlara empati yaparak, kendini aç bırakarak, fakirlerin durumunu öğrenmek için tutulan bir ibadettir. Bu ibadet doğrulusunda bizlerde ilimizdeki yoksul vatandaşlarımıza 10 bin TL’lik hediye çeki aldık. Bu çekle fakir vatandaşlarımız belirlenen mağazalardan ihtiyaçlarına göre temel gıdalarını alabilmektedir. Temennimiz diğer sivil toplum kuruluşlarının da iftar yemeği yerine bu tür yardımları yapmalarıdır” ifadelerini kullandı.