Yaklaşık 3,5 yıldır Adıyaman’da görev yapan ve Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Başmüfettişliği görevine atanan İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner’e veda yemeği verildi.
Türkiye Petrolleri Sosyal Tesislerinde düzenlenen yemeğe Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, vali yardımcıları, bazı kurum amirleri, siyasi parti başkanları, işadamları, STK temsilcileri, şehit aileleri ve gaziler ile kanaat önderleri katıldı.
İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner’le 4 ay çalıştıklarını ifade eden Vali Abdullah Erin, “Emniyet müdürüyle çalıştığımız 4 aylık süre zarfında 15 Temmuz ihanet teşebbüsü ile karşı karşıya kaldık. O sıkıntılı süreci müdür beyle beraber paylaştık ve yaşadık. Hizmet edenleri uğurlamak ve onları onurlandırmak kültürümüzde var olan bir gelenektir. Önemli olan baki kalan bu gök kubbede hoş bir sada bırakmaktır. Emniyet müdürümüzün de Adıyamanlıların nazarında böyle bir sada bıraktığını görüyorum. Emniyet Müdürümüze ve ailesine bundan sonraki görev yerlerinde ve yaşamlarında sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum” dedi.
Vedaların her zaman zor olduğunu belirten Emniyet Müdürü Fikri Salmaner ise, “Adıyaman’da görev yaptığımız süre zarfında Vali Erin’in, belediye başkanının ve çalışma arkadaşlarımın çok büyük destek ve katkılarını gördüm. Bu bir mesaidir. Devlet bizleri hizmet yapmak üzere belirli bir süreyle görevlendirir. Benim hizmet sürem bitti ama ben Adıyaman’a gönül mesaisi ile bağlı biriyim. Bundan sonra gideceğimiz ve görev yapacağımız yerde de Adıyaman’a aynı heyecanla hizmet edeceğim. Bu ilde görev yaptığım için mutlu ve huzurlu ayrılıyorum. Hiç hüzünlü değilim, çok mutluyum. Hakkınızı helal edin, benden yana helal olsun. Her şeyin gönlünüzce olmasını dilerim” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Vali Abdullah Erin, Emniyet Müdürü Fikret Salmaner’e bir adet seramik vazo takdim ederken, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ise, her baktığında Adıyaman’ı hatırlaması için bir saat armağan etti.