Adıyaman’ın Kahta ilçe Gençlik Merkezinde gençlere organ bağışı ve sağlıklı yaşam hakkında bilgi verildi.
3-9 Kasım Organ Bağış Haftası münasebetiyle Kahta Gençlik Merkezi konferans salonunda Kahta Devlet Hastanesi Sosyal Hizmet Birimi tarafından gençlere organ bağışının ve sağlıklı yaşamın önemini anlatıldı.
Organ bağışının önemini belirten slayt gösterilerinden sonra gençlere seslenen Devlet Hastanesi Hemodiyaliz Ünitesi Sorumlu Hekimi Uzm. Dr. Zafer Terzi, karaciğer, böbrek gibi organ yetersizliklerinin ’organ nakil programları’ sayesinde ölümcül bir hastalık olmaktan çıktığını belirtti. Nakil için bekleyen hasta sayısının her geçen gün arttığı halde, kadavra bağışlarının aynı hızda artmadığını ifade eden Dr. Terzi, bu durumun bekleyen hasta listesini gün geçtikçe artırdığını söyledi.
Dr. Terzi, bilinçlenmenin ve toplumsal gelişimin yolunun temel taşının gençler olduğunu, eskiye nazaran organ bağışı konusunda gelişmeler sağladıklarını ifade ederek, “Organ Bağış Haftası münasebetiyle yaptığımız bu etkinlik sayesinde birçok bağış aldık. Bu gibi etkinlikler sayesinde, toplumun organ bağışı konusunda bilinçlenmesi ve beyin ölümü gerçekleşen kişilerin donör (verici) olarak bağış yapmasının teşvik edilmesi amaçlamaktadır. Her bir bağışın birden fazla insanın hayatını kurtaracağı dikkate alındığında organ bağışının önemi daha da anlaşılır olmaktadır” şeklinde konuştu.