Adıyaman Belediyesi tarafından Ramazan ayı gecelerini coşkuya dönüştüren programların sahnelendiği “Hısn-ı Mansur’da Ramazan Akşamları” dolu dolu geçiyor.
Adıyaman Belediyesi tarafından Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Hısn-ı Mansur’da Ramazan Akşamları” programı bir gecede dört farklı etkinliğe ev sahipliği yaptı.
Adıyamanlıların her gece ilgi gösterdiği programların sonuncusunda Suriyeli bir grup genç tarafından savaş temalı bir tiyatro oyunu sahnelendi. Daha sonra Yenipınar Cami Müezzini Bilal Saral tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam eden program Grup Ravza’nın eşsiz yorumlarıyla seslendirdikleri ilahiler ve sonrasında ‘Nübüvvet, Beşeriyet ve Mucizeler Ekseninde Efendimiz (SAV)’ konulu bir konferans veren yazar Zafer Zengin’in konuşmaları ile tamamlandı.
Demokrasi Parkı’nda gerçekleştirilen programlara Adıyamanlılar yoğun ilgi gösterdi. Suriye’de yaşanan dramın konu edindiği tiyatro ile hüzünlenen, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile mübarek Ramazan ayının feyzine kavuşan, Grup Ravza tarafından seslendirilen ilahilerle coşan Adıyamanlılar, son olarak Adıyaman Belediyesi ve Hayrat Vakfı ortaklığında gerçekleştirilen ve yazar Zafer Zengin tarafından verilen ‘Nübüvvet, Beşeriyet ve Mucizeler Ekseninde Efendimiz (SAV)’ konulu konferans ile önemli konular hakkında fikir edinildi.