Adıyaman’ın Kahta ilçesinde ilk defa bir İmam Hatip Lisesi öğrencisi 18 yıl aradan sonra hukuk fakültesine girmeyi hak kazandı.
Kahta Ebu Sadık İmam Hatip Lisesi’nde okuyan Şeyma Erdal isimli bir öğrenci, katsayı engelinin kalkmasıyla 18 yıl aradan sonra İHL öğrencisi olarak Kahta’da hukuk fakültesini kazanan ilk öğrenci oldu.
2009 yılında Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK), "Farklı Katsayı" uygulamasını kaldırarak meslek liselilerin alanları dışındaki bölümlere girişini kolaylaştırmıştı. Alınan kararla katsayı zulmüne son veren (YÖK), İmam hatipli ve diğer meslek lisesi öğrencilere hukuk ve siyasal gibi fakültelere girmelerine imkan sağladı.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kahta Ebu Sadık İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Doğan, “Toplumumuzun değerleri, inanç ve kültürel hassasiyetleri, İmam Hatip okullarının eksikliğini ortaya çıkarmış ve dolayısıyla İmam Hatip Okulları, milletimizin her zaman sahiplendiği, büyük teveccüh gösterdiği, maneviyatına ve milletine bağlılığı ile büyük ilgi görmüştür. Bu bağlamda İmam Hatip Liseleri artık eski günlerine geri dönüyor. İmam Hatiplilerin önünün açılması ile beraber artık öğrencilerimiz hukuk, tıp ve siyasal gibi fakültelerine girebiliyor. Vatandaşların da İmam Hatip Liselerine karşı büyük teveccühü var. Liseye yeni geçen öğrencilerimiz artık İmam Hatip Liselerine rahatlıkla kayıt yapabilirler.
Okulumuzun öğrencilerinden Şeyma Erdal’ın Kahta’da 18 yıl aradan sonra bir İHL öğrencisi olarak hukuk fakültesini kazanan ilk öğrenci olmasından dolayı kendisini kutluyorum. Bundan sonraki eğitim ve öğretim hayatında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.
İmam Hatipli olduğu için çok mutlu olduğunu hukuk fakültesini kazanmasıyla bu mutluluğunun ikiye katlandığını belirten Ebu Sadık İmam Hatip Lisesi öğrencisi Şeyma Erdal, liseyi yeni bitirmiş öğrencilerin de İmam Hatip okullarına yazılmasını tavsiye etti.
Öğrenci Şeyma Erdal, “Gerçekten İmam Hatipli olmak çok güzel bir duygu. Çünkü burada okuyan öğrenciler hem ailesine hem ülkesine hem de inancına bağlı bir birey olarak yetişiyor. Burada öğretmenlerimiz bize ailemiz kadar yakın ilgi gösteriyor. İkinci evimiz gibi burası. Hocalarımızın ilgi ve alakası çok güzel. Benim üniversiteyi kazanmamda ailemin ve hocalarımın büyük emeği var. Üniversiteyi kazandım yakında gideceğim ama okulumu çok özleyeceğimi de biliyorum. Okul Müdürümüz Mehmet Doğan başta olmak üzere bütün öğretmenlerime minnettarım. Allah hepsinden razı olsun” diye konuştu.