Yılmaz, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Adıyaman'da partisinin seçim irtibat bürosunu açtı.

Yılmaz, açılışta yaptığı konuşmada, AK Parti'nin genel seçimlerde güçlü bir şekilde yoluna devam edeceğini, partilerinin sadece Türkiye'nin değil yakın coğrafya başta olmak üzere çok daha geniş bir coğrafyadaki mazlumların umudu olduğunu söyledi.

AK Parti ile çözüm sürecinin nihayete ereceğini belirten Yılmaz, "Silahların olmadığı, kavganın, çatışmanın olmadığı bir ortamda Doğu, Güneydoğu çok daha hızlı bir şekilde büyüyecek, gelişecek" dedi.

AK Parti'nin önemli demokratik adımlar attığını, anayasada önemli değişiklikler yaptığını dile getiren Yılmaz, yeni dönemde bu demokratik adımları yeni anayasayla ve başkanlık sistemiyle taçlandıracaklarını vurguladı.

Hükümetleri döneminde özgürlüklerin birçok alanda genişletildiğini kaydeden Yılmaz, şöyle devam etti:

"AK Parti, Türkiye'de vesayetleri yok etti, tabuları yıktı, özgürlükleri genişletti, anadilden başörtüsüne kadar. AK Parti ekonomimizi büyüttü, dula, yetime, yoksula sahip çıktı, engelliye sahip çıktı. AK Parti sağlıkta, eğitimde devrim niteliğinde dönüşümler yaptı, dış politikada itibarımızı artırdı, mazlum halklara sahip çıktı. Suriye'den gelen kardeşlerimize AK Parti sahip çıktı. Bundan sonra da sizden alacağımız güçle, destekle Allah'ın izniyle bu politikalarımızı devam ettireceğiz."

- Muhalefet partilerinin seçim beyannameleri

Muhalefet partilerinin açıkladığı seçim beyannamelerine değinen Yılmaz, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve diğer partilerin olmayan kaynakları dağıttığını söyledi.

Muhalefet partilerinin herkese sözler verdiğini ve bunu daha önceki dönemlerde de gördüklerini ifade eden Yılmaz, "Gençler bunları çok iyi bilmiyor olabilir, lütfen gençlere eskiyi anlatın, yaşadıklarınızı anlatın, hastanelerde çektiğiniz çileyi, yollarda çektiklerinizi anlatın. Bu özgürlüklere nasıl müdahale edildiğini anlatın, 28 Şubatları anlatın, sizler anlatırsanız gençlerimiz bunları daha iyi anlarlar. Bir daha o eski Türkiye'ye, o koalisyon yapılarına, o istikrarsız yapılara inşallah geri dönmeyelim. Çok çalışmamız lazım. 7 Haziran seçimlerine kadar kapı kapı dolaşacağız, anlatacağız" şeklinde konuştu.