Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 6736 Sayılı Kanun ile ilgili Adıyaman Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nın üyeleri bilgilendirildi.
Adıyaman Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nın düzenlediği bilgilendirme toplantısına Adıyaman Defterdarı Orhan Mutluay, Adıyaman Sosyal Güvenlik Kurumu Fuat Tekin, Adıyaman Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Nazif Atalay katıldı.
Bilgilendirme toplantısının açılışında konuşan Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Nazif Atalay, 6736 Sayılı kanun kapsamında ki yapılandırmadan mükelleflerin faydalanmaları için ellerinden gelen gayretleri göstereceklerini söyledi.
Adıyaman Defterdarı Orhan Mutluay ise, 6736 Sayılı kanun kapsamında yapılandırmanın vatandaşlara büyük kolaylıklar getirdiğini belirterek, “Ödeme güçlüğü içerisinde olan vatandaşlarımız için büyük kolaylıklar getiren bir yasadır. Geçmiş yıllara ait kesinleşmiş borçların kısmen silinmesini ön gören bir yasadır. Vergi yasasını kendi seçeceği taksitler halinde ödemesi halinde, 6,9, 12, 18 taksit olarak tercih edebilecekler. Ekim ayının sonuna kadar yapılandırma imkanı var. İlk ödeme Kasım ayı içerisinde başlıyor. İkişer aylık ödemeler yapacak. Bütün vergi alacaklarına bağlı gecikme zammı ve gecikme faizlerinin tamamını siliyoruz. Çok ciddi avantajlar getiriyor. Ödeme kolaylığı getiriyor” dedi.
Adıyaman Sosyal Güvenlik Kurumu Fuat Tekin, 6736 sayılı kanun çerçevesinde Sosyal Güvenlik Kurumu alacaklarının yararlandırılmasına başlanıldığını belirterek, “Kamuoyunu bilgilendirmek, borçlu vatandaşlarımızın dikkatini çekmek amacıyla sivil toplum kuruluşlarıyla toplantılar gerçekleştiriyoruz. Yapılandırma son derece borçlarını ciddi miktarda silinecek. Borcu olan bütün vatandaşlarımızın bu yapılandırmadan faydalanmalarını istiyoruz. 31 Ekim tarihi son başvuru tarihi olduğu için gecikmemelerini istiyoruz” diye konuştu.