Adıyaman İl Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan on parmak hızlı klavye kursları yoğun ilgi görüyor.
Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan F klavye kullanım kursları ise kursa gelen kursiyerlerin adeta iş umudu oldu. Hızlı F klavye kullanan kişilerin adliye saraylarında zabıt katibi, bankalarda gişe asistanı, çağrı merkezi gibi kurum ve kuruluşlarda görev alımlarının daha çok olmasından dolayı kursa yoğun talep gelirken kursiyerler kursa geldikleri için oldukça mutlu olduklarını vurguladı. Bir yıl içerisinde 300’den fazla kişinin klavye eğitimi gördüğünü belirten Adıyaman Halk Eğitim Merkezi Müdürü Aziz Özbilgiç, “ Adıyaman Halk Eğitim Merkezi olarak bir çok kurs açmaktayız. Açmış olduğumuz on parmak hızlı klavye kursu yoğun ilgi görmekte. Kursiyerlerimiz kursu tamamladıktan sonra zabıt katipliği sınavlarında başarılı oldular. Çok güzel sonuçlar aldık. Ayrıca 2013 yılında yayımlanan başbakanlık genelgesiyle kamu, kurum ve kuruluşlarda ‘F’ klavye kullanılmasının zorunlu hale getirildiği mevcut klavyelerin 2017 sonu itibariyle ‘F’ klavyeyle değiştirilecek. Bundan sonraki süreçlerde de eminiz ki bu ilgi daha da artacaktır. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.
Kurs öğretmenlerinden Ülkü Avşar ise, “ On parmak ‘F’ klavye kurslarımıza yoğun ilgi var. Kursumuza gelen öğrencilerimiz bir ay içerisinde bakmadan on parmakla klavye yazabilecek duruma geldiklerinde ve her yıl ortalama 30 öğrencimizi adliyelere zabıt katibi, kurum ve kuruluşlarda görevli olarak yerleşmektedir. Bu durumdan dolayı kurslarımıza yoğun talepler gelmektedir” şeklinde konuştu.
Daha sonra konuşan kursiyerlerden Merve Tanrıveren ile Osman Turan, “ Arkadaşlarımızın önerisiyle buraya geldik. Ve geldiğimiz için oldukça mutluyuz. Buraya geldiğimizden bu yana klavye kullanımımızda oldukça büyük gelişmeler oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” diye konuştu.