Kommagene Krallığı'nın konaklama ve ticaret şehri Perre Antik Kenti'ndeki çevre düzenleme çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi.

Kent merkezine 3 kilometre uzaklıktaki antik kent; sur duvarları, halen kullanılan çeşme ve yaklaşık 200 kaya mezarının bulunduğu toplu mezarlarıyla ilgi görüyor.

 Adıyaman Valiliği, Roma kaynaklarında suyunun güzelliğinden bahsedilen ve kervan, yolcularla ordular tarafından dinlenme yeri olarak kullanılan antik kentin turizm potansiyelini artırmak amacıyla bir süre önce bölgede alt yapı çalışması başlattı.

Antik kentteki çevre düzenleme çalışmalarını inceleyen Vali Mahmut Demirtaş, yaptığı açıklamada, Adıyaman'ın tarihi süreç içerisinde birçok uygarlığa ev sahipliği yaptığını anımsattı. 

Kentin turizm potansiyelinin artırmaya amaçladıklarını ifade eden Demirtaş, Perre Antik Kenti'ndeki çevre düzenleme çalışmalarında sona geldiklerini aktardı. 

Bölgenin cazibe merkezi haline geleceğine inandığını vurgulayan Demirtaş, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda antik kente karşılama merkezi, sergi salonları, çevre ihata duvarı, 3,5 kilometre uzunluğunda travers yapı yürüyüş yolu, çıkan eserler için korunma evi ve festival alanı yapılıyor. Daha sonra burası işletmeye açılacak. Perre Antik Kenti'nin turizm potansiyelimizi daha da artıracağını düşünüyoruz."

Demirtaş, arkeolojik kazılar sonucu ortaya çıkan eserlerin koruma altına alınacağını sözlerine ekledi.