Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği (TÜMŞAD) Adıyaman Şube Başkanı Hacı Erdengi, 15 Temmuz Darbe Girişimi ile ilgili açıklamada bulundu.
TÜMŞAD Adıyaman Şube Başkanı Hacı Erdengi, 15 Temmuz tarihinde küresel güçlerin, Fethullahçı Terör Örgütünü kullanarak demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nde darbe girişiminde bulunduğunu kaydetti.
Hacı Erdengi yaptığı açıklamada, “Bizler, vatanımızın bölünmez bütünlüğü, Cumhuriyetimizin bekası için görevimizi fedakarca yerine getirirken şehit verdik, gazi olduk. Temsil ettiğimiz şehit aileleri ve gaziler olarak ülkemiz üzerinde oynanan kirli oyunların, yapılan hain planların boşa çıkacağını başta Türk Milletiyle beraber Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Teşkilatımız başta FETÖ, PKK ve diğer terör örgütleri bitirilip, kökü kazınıncaya kadar bu mücadele devam edecektir.
Tüm terör örgütleri el birliği içinde birleşip saldırsalar dahi vatanını korumak için tüm varlığını tarih boyunca ortaya koyan bu milletimizi hiçbir güç engel olamayacaktır.
Vatanımıza, milletimize, bayrağımıza darbe girişimi altında yapılan bu ihaneti şiddetle kınıyor, bu mücadele esnasında şehitlerimize Allah’tan rahmet, kalan yakınlarına sabır, gazilerimize acil şifalar diliyoruz” ifadelerini kullandı.