Adıyaman’ın Kahta ilçesinde, “İyilikte Yarışan Sınıflar ve Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesine katkı sağlayan okul idarecilerine, Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Yönetimi tarafından plaket töreni düzenlendi.
Yahya Kemal İlkokulu’nda düzenlenen plaket törenine, Kahta İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut Altınsoy, İHH Kahta Temsilcisi İsmail Tümer, İHH Yönetim Kurulu Üyeleri, Okul Müdürü Ali Yıldız ile öğretmenler katıldı.
Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve İHH işbirliğinde yürütülen “İyilikte Yarışan Sınıflar Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesi kapsamında Yahya Kemal İlköğretim okulunda okuyan öğrenciler 6 yetime kardeş oldular. Öğrenciler harçlıklarından bir miktar parayı kendilerine daha önce dağıtılan İHH kumbaralarına atarak projeye destek oldu. Yahya Kemal İlköğretim Okulunda proje kapsamında 7 bin 200 TL toplandı.
İHH Kahta Temsilcisi İsmail Tümer, sınıfları tek tek gezerek projeye destek veren öğrencilere teşekkür etti.
Temsilci Tümer, projeye destek veren öğrencilere bir yetim kardeşlerinin olduğu belirterek “Sizler çok büyük bir iş yaptığınızın ve ne kadar değerli bir projenin içerisinde olduğunuzun farkındasınız. Küçük yaşta böyle duyarlı olmanız bizi sevindiriyor. Sizler küçüksünüz ama bazı büyük insanların yaşamadığı duygulara sahip oluyorsunuz. İlerde insanlığa yön verecek bir seviyeye geleceğinize inanıyorum. Sizi yürekten kutluyorum” dedi.
Projenin, Yahya Kemal İlkokulunda ki koordinatörü Rehber Öğretmen Serap Ergilise, “Bir aileyi ayakta tutan en önemli şey anne babanın varlığıdır. Çünkü çocuklar bütün hayatları boyunca o anne babanın maddi manevi desteğine ihtiyacı duyarlar. Ancak bu çocuklar yaşadıkları herhangi bir sebepten dolayı maalesef anne babalarını kaybederler. Yani bu maddi ve manevi destekten yoksun olarak büyürler. Allah onları bu şekilde imtihan eder. Bizim imtihanımızda onlara sahip çıkıyormuyuz, çıkmıyor muyuz şeklindedir. Yani herkes kendi imtihanını yaşar. Kuranda da geçtiği gibi yetimlik hem onlar için bir imtihan vesilesidir. Hem de bizim için bir imtihan vesilesidir. Bizim görevimiz onlara sahip çıkmaktır. Anne baba himayesinden mahrum büyüyen bu çocuklar suça daha kolay eğilim gösteriyor. Bu çocukların ileride karşılaşabilecekleri herhangi bir olumsuzluğun vebali bizim üzerimizdedir. Yani bu çocuklara sahip çıkmak hem dini bir sorumluluk, hem de sosyal bir sorumluluktur. Bizde bu bizim sorumluluğumuz bunların çocuklarında dediği gibi bizde bu çocukların yerinde olabilirdik. O hassasiyeti göstermemiz lazım. Bu konuda bana destek olan desteklerini esirgemeyen bütün öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Allah hayırlarını kabul etsin inşallah” ifadelerini kullandı.