Afşin Belediyesi meclis toplantı salonunda düzenlenen toplantıya, Belediye Başkan Yardımcıları, İmar ve Şehircilik Müdürü ve personelleri ile çok sayıda yapı müteahhidi ve mimar katıldı.
Toplantıda konuşma yapan Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Abbas Burak Binboğa;“ Öncelikle hepiniz hoş geldiniz. Bu toplantımıza Sayın Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven beyde katılacaktı ancak kendisinin yoğun programları neticesinde katılamadı sizlere selamlarını iletmemizi söylediler. Umarım bu toplantımız hayırlara vesile olur. Biliyorsunuz ki Afşin’imizin en büyük sorunlarından olan imar konusu hepimizin mustarip olduğu bir konu. Çarpık yapılanma, düzensiz kentleşme gibi daha birçok sorunlarımızı konuşarak çözüm noktasında mutabık olmak istiyoruz. Yapı ruhsatları, revizyon imar planı, yapı izin belgeleri ile Kahramanmaraş bölgesinde ilk olarak uygulamaya hazırlandığımız TSE ile Afşin’imizdeki konut ve işyerlerinde bulunan asansörlerimizin yıllık periyodik bakımları ile işletme ruhsatları uygulamamızı, imar konusunda genel uygulamalarımızı da görüşeceğiz. Ayrıca Türkiye’de ilk uygulama olarak başladığımız sistem olan imar takip sistemimizden bahsetmek istiyorum. İmar takip Yeni inşaat, tadilat ve yenileme ruhsatı adı altında yapılan inşaat ruhsatı başvurularınızın (yapı denetim firmaları müteahhitler ya da diğer ilgililer) hangi aşamada olduğunu belediyemize gelmeden web üzerinden takip edebilir, proje ve ilgili dosyalarınızı sistemimiz üzerinden gönderebilirsiniz.  Bu sistemin yanı sıra yakında çalışmalarına başlayacağımız e-çap sistemi ile imar ile alakalı tüm konuları şeffaf belediyecilik hizmetleri kapsamında elektronik ortama taşıyacağız. Vatandaşlarımıza büyük kolaylık sağlayacak olan bu ve benzer çalışmalarımız devam edecek” şeklinde konuştu.

Yapı ruhsatları, revizyon imar mevzu, yapı izin belgeleri, yapı kurallarına uyulması zorunluluğu ile genel uygulamalar hakkında da görüşmeler yapılan toplantı sunumlar ile diğer konuların görüşülmesi ile son buldu.