Afşin'e bağlı Emirli köyüne yapılacak caminin temeli düzenlenen törenle atıldı.

İl Müftüsü Muhammet Gevher, Emirli köyünde düzenlenen temel atma töreninde, yaptığı konuşmada, akıllı insanın dünya için değil, ahirete yatırım yapacağını söyledi.

Caminin yapımına destek veren hayırsevere Allah'ın böyle bir yardımı nasih ettiği için şükretmesi gerektiğini belirten Gevher, şunarı kaydetti: "Nice parası olanlar var ki bu duyguyu tadamıyor. Dünya fani, ahiret bakidir. Akıllı insan dünyaya değil, ahiret hayatına yatırım yapan insandır. Burada emeği geçen herkesi ve Kadir Beye çok teşekkür ediyorum" dedi.

Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan ise son zamanlarda yapılan cami estetiklerinde düzelmelerin olduğunu ifade etti.

Camilerin doldurulması konusunda herkesin üzerine düşeni yapmasını isteyen Aydoğan, "Özellikle Emirli köyümüzde yapılan bu camimizin husumetleri kaldırıp muhabbete dönüştüren bir işlev kazanmasını temenni ediyorum rabbimden. İnşallah şimdi sevinçle temelini attığımız gibi gelecek yıl içinde hep beraber secdede buluşuruz" şeklinde konuştu.

Emirli köyü muhtarı Akif Yücel de bir yıl içerisinde bitirmeyi hedefledikleri caminin taziye evi gibi çeşitli özellikleriyle kompleks halinde yapılacağını kaydetti.

Konuşmalar ardından, caminin temeli atıldı.

Törene, Afşin Garnizon Komutanı İdris Tom, Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.