Bakanlığımızca Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) Kapsamında Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi ve Bireysel Sulama Makina ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi hakkında yayımlanan tebliğler kapsamında İl Müdürlüğümüz Konu Uzmanlarının katılımlarıyla İlçe Müdürlüğü toplantı salonunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıda söz konusu hibe desteği ile ilgili olarak yapılan sunumun ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından belirlenen usul ve esaslara uygun olan ve kabul edilen proje başvurularında, hibeye esas mal alım tutarının yüzde 50”²sine hibe yoluyla destek verileceğini belirtti.

Projede desteklenen makine ve ekipmanların neler olduğu, proje başvuru şartları ve puanlama kriterlerinin de anlatıldığı toplantıda, başvuruların makine ve ekipmanlar için 21 Temmuz 2013, bireysel sulama makine ve ekipmanları için ise 30 Temmuz 2013 tarihine kadar devam edeceğini ve müracaatların İl ve İlçe Müdürlüklerine yapılacağını belirtildi.

Toplantıya Afşin Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin ÖNER, İl Müdürlüğümüz Konu Uzmanları ve teknik personeller katıldı.