Vali Şükrü Kocatepe, "Kur'an-ı Kerim'de tarif edilen donatı ve konuma en uygun Eshab-ı Kehf'in Afşin'de olduğunu söylüyoruz" dedi.

Çeşitli incelemelerda bulunmak üzere Afşin'e gele Vali Kocatepe, Eshab-ı Kehf Külliyesi'ni ziyaret ederek, külliye için yapılan çalışmaları anlattı.

Uluslararası Afşin Eshab-ı Kehf Sempozyumu'nun bildirimlerinin toplanarak kitap haline getirileceğini belirten Kocatepe, şunları kaydetti: "Eshab-ı Kehf'te güzel bir sempozyum gerçekleştirmiştik. Bununla alakalı olarak buradaki bildiriler bir kitap haline getirildi. Deneme baskısı yapılmış ve benim elime geçti, inceledim gayet güzel ve dolu bir kitap olmuş. En kısa zamanda inşallah İl Özel İdaresi kanalıyla baskıya gönderip halkımızın istifadesine sunacağız" dedi.

-"Kur'an-ı Kerim'e en uygun yer Afşin"

Uluslararası Afşin Eshab-ı Kehf Sempozyumu'nun tanıtım anlamında kente önemli kazanımlar getirdiğini kaydeden Kocatepe, "Kur'an-ı Kerim'de tarif edilen donatı ve konuma en uygun Eshab-ı Kehf'in Afşin'de olduğunu söylüyoruz" ifadesini kullandı.

Sempozyuma yurtiçi ve yurtdışından katılan bilim adamları bilimsel ve tarihi veriler ışığında Eshab-ı Kehf'in gerçeğinin Afşin'de olduğuna kanaat getirdikerini anımsatan Kocatepe, "Biz bununla gurur duyduk. Çünkü Afşin genel yapısı itibarıyla Eshab-ı Kehf'e geçmişten buyana en çok sahip çıkan yer olmuştur. Eshab-ı Kehf'in kendi bölgelerinde olduğunu iddia eden diğer yerlerdeki insanların bu konuda alınmaması gerekir. Yerli ve yabancı turistlerin için yol çalışmamız var. Kültür ve Turizm Bakanlığından bu konuda talebimiz oldu. İnşallah bunu da yakın zamanda gerçekleştireceğiz."

Eshab-ı Kehf'e gelen ziyaretçilerin konaklama zorununu gidermek için de Vakıflar Genel Müdürlüğüyle bir çalışma sürdürdüklerini ifade eden Kocatepe, "Buraya bir girişimci bulunamaması sebebiyle projemiz bugüne kadar gerçekleştirilemedi. İnşallah yakın zamanda Eshab-ı Kehf'e güzel bir konaklama tesisi yapılır ve Afşin Eshab-ı Kehf'e tüm dünyadaki ilgi gösteren herkesin görmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" ifadesini kullandı.