Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ağrı İl Başkanı Kemal Atmaca, “Bu millet kendi iradesine sahip çıktı. Sultan Abdülhamit’in ve Adnan Menderes’in yalnızlığını Reisi Cumhura hissettirmedi” dedi.
İHA’ya Yenikapı Mitingi ile ilgili açıklamalarda bulunarak, Türkiye halkının darbelerden çok acı dersler çıkardığını ifade eden İl Başkanı Atmaca, “15 Temmuz’da halkımızın ortaya koyduğu duruş, gerçekten de tarihte çok önemli bir dönüm noktası oldu. Bu millet kendi iradesine sahip çıktı, kendi yöneticisine sahip çıktı. Meclisine sahip çıktı, polisine sahip çıktı, askerine sahip çıktı. Sultan Abdülhamit’in ve Adnan Menderes’in yalnızlığını Reisi Cumhura hissettirmedi. Bu çok anlamlı ve çok manidardır. Zira Türkiye’ye yönelik bütün hesapların tamamı alt üst edilmiştir. Artık Türkiye içerisinde dışarıdan aldığı talimatlarla bir takım faaliyetler içerisinde bulunan bir takım fitne organizasyonlarının hesapları altüst edilmiştir. Çünkü halka rağmen hiçbir faaliyetin, hiçbir kalkışmanın, hiçbir darbenin muvaffak olması mümkün değildir. Türkiye halkı o gece bu acı tecrübelerden çok iyi ders çıkarmıştı. Hem Sultan Abdülhamit döneminde hem 60’da, 71’de, 80 ihtilalinde, 28 Şubat sürecinde ve Reisi Cumhur bir şey ifade etmişti, o zaman çünkü yeri zamanı değildi. ‘Biz yüzde 52’i evde zor tutuyoruz’ dediği zaman gerçekten de çok ciddi bir şey söylemişti. Bazı insanlar dikkate almamıştı. Ama tam zamanı gelmişti. Sayın Reisi Cumhurumuz ‘bütün halkımı meydanlara davet ediyorum’ çağrısı ile birlikte insanlar seferber oldu. 81 vilayette meydanlar doldu, taştı. Bütün stratejik noktaların tamamına insanlar adeta etten duvarlar ördü” dedi.
“Mesela Vatansa Gerisi Teferruattır”
15 Temmuz’da FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından milletin her kesiminin hiçbir farklılığa bakmadan milli iradeye sahip çıktığını ifade eden Atmaca, “Mesela vatansa gerisi teferruattır. Yani bütün siyasal farklılıklarımız, görüş ayrılıklarımız, mezhepsel ayrılıklarımız filan bunların hepsi teferruattır. As olan vatandır. As olan vatan olunca herkes bu idrakle. bu şuurla gerçekten de bütün farklılıklarını bir tarafa bırakmak suretiyle bir güç birliği yaptı. Güç birliği yapmanın şöyle bir faydası vardır. Biliyorsunuz ki etrafımızdaki ülkelerdeki bütün bu tarzdaki operasyonların temelinde belli hizipleşmeler ve ayrışmalar vardır. Siz büyük bir kitleyi kendi tarafınıza çektiğiniz zaman büyük bir tehlike ortaya çıkmış olur. Dolayısıyla bir çatışma ortamı için bir zemin hazırlamış olur. Ama Türkiye’de böyle bir şey olmadı. Yani darbeye taraf olacak herhangi bir kitle oluşmadı hiçbir şekilde. İlk günden itibaren. Bu bütün planları altüst etmiştir. Dolayısıyla Yenikapı’da yapılacak mitingde bütün siyasi partilerin genel başkanlarının iştirakiyle böyle muazzam bir milli iradeye sahip çıkma mitinginin tertip edilmesinde dahi büyük bir mana vardır, dış dünyaya da büyük bir mesaj verilecektir” diye konuştu.