ADIYAMAN (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek, "Unutulmamalı ki kadın güçlü olursa aile güçlü olur. Aile güçlü olursa toplum güçlü olur" dedi.

Adıyaman Belediyesi Kadın Danışma Merkezi açılışı'na katılan Atabek, kadınlar için yapılan bu tür hizmetlerin bu bölgede daha önemli olduğunu söyledi.

Türkiye’nin geleceğe daha güvenle bakabilmesi için ailenin korunması ve çağın gereklerine göre mukavemetli hale getirilmesi gerektiğini belirten Atabek, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından ailenin ve dinamik nüfus yapısının korunmasıyla ilgili reform paketinin açıklandığını anımsattı.

Pakette birçok yeniliğin yer aldığını ifade eden Atabek, "Bu pakette çocuk yardımından kadın istihdamına kadar çok yenilikler ve reformlar var. Bunun Türk aile yapısına olumlu yansımalarını önümüzdeki dönemde mutlaka göreceğiz" dedi.

Kadının aile içinde güçlü olmasından korkulmamasını isteyen Atabek, özellikle erkeklerin bundan korkmaması gerektiğini dile getirdi.

Kadınlar için yapılan çalışmaların esasında aile yapısının güçlenmesinin yattığına dikkat çeken Atabek, şöyle devam etti:

"Unutulmamalı ki kadın güçlü olursa aile güçlü olur. Aile güçlü olursa toplum güçlü olur. Sanmayın ki toplumları güçlü yapan tankları, topları tüfeğidir. Bireyleri ve aileleri güçlü olmayan hiçbir toplumun geleceği yoktur. Allah’a şükür ki her şeye rağmen aile yapımız, aile değerlerimiz sapasağlam ayakta. Esasen güçlü aile yapımızın inancımızla, gelenek, görenek ve örf ve adetlerimizle bağlantılı olduğunu görmezden gelemeyiz. Unutmayalım ki Batı dünyasında kadın insan mı, değil mi tartışılırken bizim inancımız ‘Cennet anaların ayaklarının altındadır’ demiştir.”

- Suriye’deki iç savaş

Atabek, bütün dünyanın gözü önünde Suriye’de halkın katledildiğini söyledi.

Suriye’de iç savaşın başlamasından bu yana 100 bin insanın öldüğünü aktaran Atabek, "Milyonlarca insan yerlerinden yurtlarından oldu. Mazlumun yanında olan, onlara kucağına açan bizden başka kimse var mı? Büyük misafirperverlik ve alicenaplık gösteren bölge halkımızı yani sizleri canı gönülden kutluyoruz. İnsanlıktan nasibini almayanların insanlık dersi vermesi mümkün değildir" diye konuştu.