AK Parti Kahramanmaraş Gençlik Kolları üyeleri, CHP'nin 35. Olağan Kurultayında ve grup toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ifadeleri nedeniyle, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.
AK Parti Kahramanmaraş İl Gençlik Kolları Başkanı Kemal Çay, Kahramanmaraş'ın duyarlı gençleri olarak yüzde 52 oy alarak Cumhurbaşkanı olan Erdoğan'a yapılan haksızlığa ve hakarete karşı durmak amacıyla toplandıklarını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kılıçtaroğlu'nu partisinin 35. Kongresinde ve iki grup toplantısında yaptığı üzücü ve akıl dışı sözlerinden dolayı kınadıklarını belirten Çay, şunları kaydetti:

"Türkiye'de siyaset yapmak herkesin hakkı olduğu gibi siyasi eleştiride bulunmak da herkesin hakkıdır. Ancak, halkın oyuyla seçilen ve Cumhurun Başkanı olarak temsiliyetin en üst makamındaki bir insana hakaret içeren sözlerle eleştirmek kimsenin hakkı değildir, haddi de değildir. Bu üzücü olayın bir yaptırımı olması sebebiyle 50 arkadaşlarımızla Kahramanmaraş Adliyesine Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunduk."