Ünal, partisine katılım nedeniyle Türkoğlu ilçesindeki 23 Nisan Parkı'nda düzenlenen programda, 7 Haziran seçimleri sonrası ülkeyi hükümetsiz bırakmadıklarını, AK Parti'nin her zaman sorumluluk aldığını belirtti.

Mahir Ünal, "Bize, 'sen bizimle ortak hükümet kurmak zorundasın' dediler. Birbirleriyle anlaşamayınca bu defa bizimle görüşmelere başladılar. CHP bize 'siz 13 yıldan beri yanlış yaptınız. 13 yıldan beri yanlış yaptığınız için biz sizinle bir restorasyon hükümeti kurabiliriz. Sizinle bir onarım hükümeti kurabiliriz' dedi. Ne demek bu ya sen siyaseten kendini inkar et. 13 yıllık bütün dünyada sessiz devrim olarak anılmış ve bütün dünyada bir başarı hikayesi olarak görülmüş. 13 yıllık AK Parti iktidarını icraatlarını inkar et. Hiçbir siyasi hareket kendini inkar etmek pahasına bir iktidar ortaklığına 'evet' demez" diye konuştu.

Ünal, milletin yüzde 41 oy verdiği siyasi partinin karşısında halk iradesine rağmen, bir blok oluşturmaya çalışıldığını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Bu blok millet blokudur ve bu blokun ortak hükümet kurması gerekir "diye ortaya çıkanların kendi aralarında kavga ettiğini dile getiren Ünal, "Devlet Bahçeli, 'senin ne haddine bana başbakanlık teklif etmek' dedi. Onlar da buna başka bir şey dedi. Bunların kavgası kayıkçı kavgasına dönüştü."

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise AK Parti hareketinin bir millet hareketi olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından aralarında MHP'den istifa eden Türkoğlu Belediye Meclis üyeleri Kazım Orçan, Halil Oğul, Abdurrazzak Yakar, Fevzi Çomruk ve Ali Ekber Karakozak'ın da bulunduğu 15 kişiye parti rozeti takıldı.

Törene katılan Hollanda Türkevi Araştırmaları Merkezi Başkanı Veyis Güngör de 1 Kasım'da, yurt dışında ikinci kez demokratik haklarını kullanacaklarını ifade etti.

1 Kasım'ın sadece Türkiye'nin değil bütün dünyadaki mazlumların seçimleri olduğunu vurgulayan Güngör, "Bu nedenle sorumluluk hissettik ve 4 bin kilometre yol yaparak buralara geldik. Hollanda'da da büyük bir heyecan var. Oradaki insanlar oy kullanabilmek için saatlerce yağmur altında bekliyor" diye konuştu.