Kahramanmaraş'ta neredeyse son bir yıldır suya her ay zam yapılmasının ardından ulaşıma ve ekmeğe yapılan zamlar da vatandaşı canından bezdirdi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi halk ekmeğe son yaptığı yüzde 25 lik zamla birlikte vatandaşı isyan ettirdi.  Son yapılan zamla birlikte Kahramanmaraş'ta halk ekmek fiyatı İstanbul ve Ankara'dan daha pahalı hale geldi.

İSTANBUL VE ANKARA'DAN YÜZDE 25 DAHA PAHALI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ün ekmeğe yaptığı son zamla birlikte halk ekmek fiyatları İstanbul ve Ankara'dan yüzde 25 dha pahalı hale geldi. İstanbul ve Ankara'da 250 gram ekmek 2 liradan satılırken, Kahramanmaraş'ta ise 200 gram ekmek 2 liradan satılıyor. Hayrettin Güngör, halk ekmeği son zamla birlikte Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'tan çok daha pahalı hale getirdi. Kahramanmaraş'ta halk ekmekte satılan simit fiyatları da 2 liraya yükseldi.

SUYA HER AY ZAM YAPILIYOR! 5 AYDA YÜZDE 60 ZAM

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör sadece ekmeğe zam yapmakla kalmadı. Aynı zamanda suya her ay zam yaparak da vatandaşı zor durumda bırakmaya devam ediyor. Kahramanmaraş'ta sadece son 5 ayda suya yüzde 60 zam yapıldı. 

ÖĞRENCİYE ULAŞIMDA MANSUR YAVAŞ'TAN 6 KAT, EKREM İMAMOĞLU'NDAN 5 KAT PAHALI

Suya ve ekmeğe yaptığı zamlarla Ak Parti'ye ve Ak Parti'nin Gönül Belediyeciliğine büyük zarar veren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, ulaşımda da akıl almaz zamlar yaptı ve büyük tepki çekti. Özellikle öğrenci abonman ücreti Kahramanmaraş'ta Ankara'dan 6,5 kat, İstanbul'dan ise 5 kat daha pahalı hale geldi. 

Kahramankart sitesinde yer alan bilgilere göre, Kahramanmaraş'ta 60 binişlik öğrenci abonmanı 156 TL, 90 binişlik öğrenci abonmanı ise 229,50 TL. Bu rakamlara göre 60 binişlik abonman alanlar için her biniş 2,6 TL olurken 90 binişlik abonman alanlar ise 2,55 TL'ye binebiliyor.

İstanbul'da 200 basımlık öğrenci kart sadece 109 TL'dir. İstanbul'da abonmanı olanlar için her basım sadece 54 kuruştur.

Ankara'da ise 225 binişlik aylık öğrenci EGO abonman kart ücreti sadece  90,00 TL'dir. Ankara'da her biniş için ödenen ücret sadece 40 kuruş olarak gerçekleşmektedir. 

Kahramanmaraş'ta öğrenciye ulaşım İstanbul'a göre 5 kat pahalıyken, Ankara'dan ise 6 katından daha pahalı olarak kullanılıyor.

AK PARTİ KALESİ KAHRAMANMARAŞ'TA BÜYÜK KAN KAYBEDİYOR

Ülke olarak çok büyük ekonomik sıkıntılardan geçerken Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ün yaptığı zamlar vatandaşın belini bükmeye devam ediyor. Özellikle dar gelirli vatandaşların daha çok oy verdiği Ak Parti, ülke genelinde yapılan zamların yanısıra Hayrettin Güngör'ün yaptığı zamlar nedeniyle de büyük kan kaybediyor. Vatandaşlaar "Ak Parti'nin Gönül Belediyeciliği, Hayrettin güngör'le birlikte zulüm belediyeciliğine dönüştü" diyerek tepki gösteriyorlar.