Birlik Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Av. Mehmet Alacacı, Kurucular Kurulu Üyesi Fatih Uğurlu ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet ile birlikte Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’yı makamında ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Aksaray Belediye Başkan Haluk Şahin Yazgı, “Değerli Birlik Vakfı Başkanımız Mehmet beye ve berberindeki misafirlerimize ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Birlik vakfımızın şu an bulunduğu yer belediye encümenimiz ve meclisimiz tarafından verilmişti. Hakikaten çok güzel bir alanda milli ve manevi değerlerimizin gelişmesi noktasında çalışmalar devam etmekte. Birlik Vakfı Aksaray’ımızda kurulalı yaklaşık 2 yıl oldu. Bu süre zarfında çalışmalar devam ediyor. İnşallah sizlerin destekleriyle ve önerilerinizle daha güzel projeleri hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bunlardan bir tanesi de yurt projesi ile ilgili çalışmamız. Bunun detayları ve projelendirmeleri tamamlandı. İnşallah yakın zamanda da faaliyete geçirilir. Amacımız daha kaliteli bireyler yetiştirmek. Onun içinde elimizden gelen her türlü çabayı göstermek istiyoruz. Buda sizlerin önderliğinde ve bizlere yol göstermesiyle gerçekleşecek" şeklinde konuştu.
Birlik Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Av. Mehmet Alacacı ise, Bizim esas teşekkürümüz belediye başkanımıza. Çünkü burada Birlik Vakfı’mızın açılmasında kendisi ön ayak oldular. Bizim şubemizin yapacak olduğu faaliyet sahasının temininde bile imkân kattılar. İnşa etmiş oldukları çok güzel bir külliyeyi bizim vakfımızın hizmetleriyle ilgili vakfımıza encümen kararı ile tahsis yaptılar. Vakfımız burada Aksaray’ımızda çok güzel hizmetler ifa ediyor” dedi.
Alacacı, Vakfın kuruluş amacı ve faaliyetlerini anlatırken en çalışkan şubelerden birisinde Aksaray Şubesi olduğunu belirterek açıklamasında şu görüşlere yer verdi, “Birlik Vakfı 1916 yılında kurulmuş olan Milli Türk Talebe Birliği’nin devamı olan bir teşkilat. Milli Türk Talebe Birliği 1980 darbesi ile kapatılınca birkaç yıl kuruluş çalışmaları devam eden Birlik Vakfı 29 Mayıs 1985 tarihinde kuruldu. O tarihten bu tarihe kadar devletin ve milletin bekası, devamı ve gelişmesi için hizmetlerine devam ediyor. Şu anda 40 ilimizde şubesi var. 40 Şubesiyle hizmetlerine devam ediyor. Bu şubelerden en çalışkan şubemizde bizim Aksaray Şubemiz. Kendilerine bu çalışmaları için teşekkür ediyorum. Şube çalışmalarında bizim arkadaşlarımıza en büyük desteği Belediye Başkanımız lütfediyorlar. Kendisine teşekkür ediyorum. Vakfımız adına biz kendilerinden çok memnunuz. Allah’ta onları hayırlı hizmetlerde istihdam etsin” diye konuştu.