Ekonomi

Altın Fiyatları Yükselişte: Gram Altın 2.245 Liradan İşlem Görüyor!

Altın fiyatları bugün yatırımcıların odak noktasında. 20 Mart 2024 itibarıyla, gram altın ve çeyrek altın fiyatları merak konusu. Gram altında sınırlı bir yükseliş gözlenirken, çeyrek altında ise 3 bin 500 lira seviyesi geride kaldı. İşte güncel altın piyasası...

Abone Ol

Dün, altının gram fiyatı yatay bir seyir izleyerek günü 2 bin 244 liradan tamamladı. Yeni güne ise sınırlı da olsa bir yükselişle başlamasının ardından, gram altın fiyatı 2 bin 245 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 3 bin 765 liradan, Cumhuriyet altını ise 15 bin 310 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı ise ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu akşam vereceği faiz kararı öncesinde 2 bin 156 dolardan alıcı buluyor.

Analistler, son dönemde açıklanan makroekonomik verilerin enflasyon endişelerini beslemeye devam ettiğini belirterek, Fed'in bu sinyalleri nasıl değerlendirdiğine ilişkin ipuçlarının gelecek dönemde atılacak adımlar açısından önemli olduğunu söyledi. Altın fiyatlarının önümüzdeki günlerdeki seyri, Fed'in alacağı kararlarla da yakından ilişkili olacak gibi görünüyor.