15 Temmuz hain darbe girişiminde en çok şehit veren Keçiören, milli irade kahramanlarını unutmadı. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, milli iradeye sahip çıkmak için şehit olanların yakınlarına ve gazilere şilt takdim etti.

Mevlana Kültür ve Spor Merkezi’nde düzenlenen ‘15 Temmuz Şehit Aileleri ve Gazilerle Buluşma Programı’na AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve 24. Dönem AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat ile Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut ve Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak katıldı. Kavurma, pilav ve ayran ikramının yapıldığı program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ak ile birlikte tankların üzerine yürüyen, kurşunlara göğüs geren 15 Temmuz kahramanlarının hikayesini konu alan bir sinevizyon gösterisi sunuldu.

“Keçiören’de 27, Türkiye’de 248 insanımıza şehitlik nasip oldu”

“Cenab-ı Allah şehitlerimize rahmet, gazilerimize şifa nasip etsin” diyen AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Eronat, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ben evladını PKK bombasında kaybetmiş bir şehit annesiyim. Gururluyuz, çünkü onlar vatanını savunmak için şehit oldular. Şehitliğin ölçüsü yoktur, maddiyatla ölçülmez, emanetiniz emanetimizdir.”

Ak’a düzenlediği bu anlamlı program için teşekkür eden İşler de, “15 Temmuz Türk tarihinde en önemli günlerden biri oldu. O günden bugüne 7 ay geçti. 15 Temmuz’u unutmadık, unutturmayacağız. O gece saat 11’den sonra 80 milyon meydanlara çıktı. Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla da adeta milletimiz coştu ve milli iradeye nasıl sahip çıkılması gerektiğini bütün dünyaya gösterdi. Keçiören’de 27, Türkiye’de 248 insanımıza şehitlik nasip oldu. Binlerce gazimiz var, Allah onlardan razı olsun” diye konuştu.

“Milli şuur şahlandığında hiç kimsenin karşısında duramayacağını herkes gördü”

Tarihin önemli kırılma noktaları olduğunu, 1071, 1453, 1923’ün bunlar arasında olduğunu söyleyen Ak, “15 Temmuz da işte bu tarihler arasında yerini aldı. Milli şuur şahlandığında hiç kimsenin karşısında duramayacağını herkes gördü. Cumhurbaşkanımızın ‘meydanlara inin’ çağrısı ile sokaklara akan binlerce vatansever tarihin akışını değiştirdi ve yeni bir kahramanlık destanı yazdı. Ülkemiz daha önce de darbeler yaşadı. O zaman yöneticiler böyle dik, dirayetli ve kararlı bir duruş sergileyemedi. Milli şuuru ve direnişi harekete geçiren bir lider olduğunda milletimizin ona güvenerek işgale, bölünmeye, istilaya karşı durduğu, adeta gövdesini siper ettiğini gördük. Terlikle F-16’lara karşı vatan mücadelesine koşan bir millet yok. O gece biz bunları yaşadık. Hatta başka ülkelere de ilham olduk. Sokağa çıkanlar, geride kalanlara anlatacakları hikayenin baş kahramanları oldular. Torunlarına sadece hikayelerini değil, bu ülkeyi de yeniden bıraktılar. Milletimizin fedakarca mücadelesini ve Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla sokağa, meydanlara çıkan kahramanlarımızı unutmayacağız” açıklamasını yaptı.

15 Temmmuz ruhu anıtlaşacak

Şehitlik ve gaziliğin herkese nasip olamayacağını kaydeden Mustafa Ak, “Ama o gece sokağa çıkan, mücadeleyi zaferle taçlandıran, milli iradelerine sahip çıkanlar kahramandır, ölümü göze alanlardır. Keçiören’de herhangi bir askeri birlik veya kritik bir kurum olmamasına karşın Keçiören o gece en çok şehit veren ilçe oldu. 27 şehit, 236 gazimiz var. O gece Keçiörenliler TÜRKSAT, Akıncılar, Genelkurmay, Meclis, Emniyet, Özel Harekat Merkezi, Külliye’deydiler. Türkiye’nin ilk asker şehidi de Keçiörenli şehit Bülent Aydın oldu. Hepsine şükran borçluyuz. Onlara olan minnetimizin bir ifadesi olarak ‘İstiklal ve İstikbal Zaferi’nin adı, Keçiören’de Vatan Mücadelesi’ isimli kitabımızı hazırladık ve o destansı mücadelelerini ölümsüzleştirdik. Keçiören’in girişine yapacağımız ve şehitlerin adının yer alacağı 15 Temmuz Şehitler Anıtı ile birlik beraberlik ruhu, vatan ve millet sevdasını anıtlaştıracağız. 15 metre ebadındaki anıtımızı çevreleyen 4 parça, tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet ilkesini simgeleyecek. 15 Temmuz şehitlerini tekrar minnetle yad ediyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyor, birlik ve beraberliğimizin daim olmasını temenni ediyorum. Rabbim tekrarını inşallah yaşatmaz. Çok daha huzurlu, güçlü, müreffeh bir Türkiye için bizler birlik ve beraberlikle üstümüze düşeni yapmaya devam edeceğiz. Allah ülkemizin bahtını açık etsin” şeklinde konuştu.

“İnanan bir millet karşısında hiçbir güç duramaz”

15 Temmuz 2016’da hain bir saldırıya maruz kaldıklarını belirten Bulut da, bu toprağın evlatlarının istikbal için zalimlere karşı direndiğini ifade ederek, “Bütün dünya buna şahit oldu. İnanan bir millet karşısında hiçbir güç duramaz” dedi.

15 Temmuz gazisi Gökberk Özeş de, o gün Türkiye’nin büyük bir tehlike atlattığını söyleyerek, “Kur’an’ın Türkçe mealini iyi öğrenelim. Böylece Allah’ın emirlerini Allah’ın kitabından öğreniriz ve bir daha 15 Temmuz gibi tuzaklara düşmeyiz” değerlendirmesini yaptı.

“Cumhurbaşkanımız var olduğu sürece vatanımızı bölemezler”

Şehit Volkan Pilavcı’nın babası Hikmet Pilavcı ise şunları kaydetti:

“15 Temmuz’da vatanımızın üzerine çöreklenmek isteyen FETÖ terör örgütü ve yandaşlarına karşı ölümü hiçe sayarak tankların, kurşunların üzerine yürüyen, F-16 uçakları ile mücadele eden şehitlerimiz,gazilerimiz ve halkımız sayesinde hain FETÖ yok edildi. Allah onlardan razı olsun. Savaşta dik duran Başkomutanımız, daraldığımızda arkamızda duran Cumhurbaşkanımız var olduğu sürece vatanımızı bölemezler.”

Konuşmaların ardından protokol heyeti şehit yakınlarına ve gazilere şiltlerini takdim etti.