Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy Ankara’da katıldığı bir programda gazetecilerin Türkiye ile İsrail ilişkilerinin normalleşmesi ile ilgili soruları cevapladı. Nezaket Emine Atasoy, "Son yıllarda yaşanan olumsuz gelişmeler sonucunda iki ülke arasında ilişkilerimiz çok yıprandı" dedi.
Nezaket Emine Atasoy "Türkiye ile İsrail ilişkilerinin normalleşme sürecinde Türkiye Cumhuriyeti dost ve kardeş halk Filistin Devletinin ve Filistin Halkının haklarını teminat altına almıştır. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetimizi kutluyorum. Filistin halkının vermiş olduğu bağımsızlık mücadelesini büyük bir karalıkla desteklemeye devam edeceğiz" dedi.
Ortadoğu ve İslam dünyasının toplantılarına başkanlık yaptı
SANKON Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, 2014 ve 2015 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilen Ortadoğu Barış Zirvesi’ne ev sahipliği ve başkanlık yapmıştı. Nezaket Emine Atasoy ve Arap Devletler Ligi Türkiye temsilcisi Büyükelçi Mohammed El Fattah Naciri Başkanlığında yapılmıştı. Ortadoğu uzmanları bu konferansın Ortadoğu Coğrafyasının en stratejik toplantılarından birisi olduğunu açıklamışlardı. Her iki konferansın amacının Filistin Devletinin tam bağımsızlığı; Kudüs ve Mescidi Aksa’nın işgali; İsrail in haksız yere işgal etmiş olduğu topraklardan çekilmesi; Ortadoğu Coğrafyasında yaşanan gelişmeler gibi konular ana başlık olmuştu.
Her iki konferans da Ortadoğu Coğrafyasında İslam Dünyasında ve uluslararası toplumda büyük ses getirmişti.